-2.8 C
Aleşd
miercuri, 8 februarie 2023
AcasăLocalAlesdLucrările de pe Centura Aleșd avansează. O nouă filmare cu drona

Lucrările de pe Centura Aleșd avansează. O nouă filmare cu drona

Lucrările la Centura Aleșd cu o lungime de 5,8 kilometri, au început în vara acestui an și șoseaua a început deja să prindă contur. Selina Grup a publicat recent un nou clip video filmat din dronă în data de 15 noiembrie care surprinde stadiul de execuție a Centurii Aleșd.

- Publicitate -

Potrivit constructorului lucrările au ajuns la un stadiu de realizare de 36 %, videoclipul este însoțit de explicații tehnice ale proiectului.

  • Stadiu fizic realizat – 36%
  • Strat fundatie de balast – 3.87 km
  • Balast stabilizat – 2.83 km
  • Strat de baza AB si BAD – 2.3 Km
  • 8 podete transversale finalizate din totalul de 10
  • Dispozitive de scurgere a apelor finalizate in cumul de 4.3 km din totalul de 8.8 km
  • Poduri: executie elevatii culei la cele 3 poduri (armare cofrare si betonare)


Conform proiectului, soseau de centură va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localităţii Aleşd, intersectand şi drumul judeţean DJ 764 Beiuş – Aleşd pe care il descarcă de traficul greu cu mărfuri.

Centura Aleșd va avea două brațe care pornesc de pe DN 1 dinspre Tinăud și Aleșd, unul mai scurt către Peștiș și Zalău pe DN1H, celălalt ocolind orașul pe la sud și ajungând din nou în DN 1 la ieșirea din Aleșd spre Oradea.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco iar valoarea contractului este de 74,8 milioane lei, fără TVA.

Articole pe același subiect:

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI