0.3 C
Aleşd
joi, 2 februarie 2023
AcasăLocalAlesdAu început lucrările la Centura Aleșd (video)

Au început lucrările la Centura Aleșd (video)

Constructorii au demarat lucrările la Varianta de ocolire a orașului Aleșd. Utilajele excavează stratul de teren vegetal și, totodată, se balastează și se compactează umpluturile. 

- Publicitate -

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco. Valoarea contractului este de 74,8  milioane lei, fără TVA. 

Realizarea Centurii Aleșd va descongestiona traficul rutier atât pe direcția Cluj, cât și pe direcția Zalău. O parte din trafic va rămâne pe actualul drum, iar o parte va fi preluat de noua centură. De asemenea, va oferi acces la drumuri modernizate zonelor de la limitele orașului Aleșd și va crea coridoare noi de dezvoltare pentru economia locală. Conform contractului, din toamna anului viitor se va putea circula pe cele două brațe ale Centurii Aleșd. Mulțumesc constructorilor pentru mobilizare”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. 

Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Centura Aleșd face obiectul mai multor procese în justiție intentate de aleșdenii deranjați că drumul de trafic greu le trece foarte aproape prin fața caselor.

Ei au obținut în instanță suspendarea hotărârilor de Consiliu local care fundamentează HG-urile emise ulterior. În cursul acestei luni ar urma să se judece și cererile de suspendare a HG-urilor care fundamentează investiția, cea referitoare la stabilirea traseului și la coordonatele financiare ale investiției.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI