1.5 C
Aleşd
joi, 2 februarie 2023
AcasăLocalAlesdIlie Bolojan, a anunțat constructorul care va realiza Centura Aleșd

Ilie Bolojan, a anunțat constructorul care va realiza Centura Aleșd

Într-o conferință de presă susținută astăzi, 11 martie, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat constructorul care va realiza Centura Aleșd.

- Publicitate -

Astfel, în urma celor șapte oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Varianta de Ocolire Aleșd, a fost selectat constructorul format din asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco. Valoarea ofertei câștigătoare este de 74,8 milioane lei, fără TVA. 

Spre finalul lunii martie ar trebui să semnăm contractul de proiectare și execuție. Graficul de lucrări este următorul: conform contractului, în cel mult trei luni ar trebui să avem proiectul tehnic (PT). Asta ar însemna că în luna iunie am putea să începem aceste lucrări, prevăzute să dureze un an. Anul viitor, în vară, ar trebui să circulăm pe această centură care va descongestiona tranzitarea orașului Aleșd pe relația Oradea – Cluj Napoca. Complementar acestei licitații, este în fază avansată adoptarea Hotărârii de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de acest proiect și înțeleg că în cursul acestei luni, ea va fi adoptată”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Vor fi, totodată, îmbunătățite condițiile de confort și siguranță, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) și DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat și disconfortul locuitorilor de pe traseu. 

Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Centura Aleșd
- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI