Vor începe exproprierile pentru centura Aleșd

5792
Centura Aleșd

Pentru realizarea centurii orașului Aleșd, care va facilita traficul pe traseul DN1 Cluj Napoca – Oradea, vor fi expropriate imobilele proprietate privată, afectate de această lucrare. Declanșarea exproprierilor urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern notează, arenaconstruct.ro.

 

Cele 358 de imobile sunt situate pe raza localităților Lugașu de Jos, Aleșd și Peștiș au o suprafață totală de 130.755 mp. Guvernul urmează să aprobe amplasamentul lucrării de utilitate, conform variantei finale a studiului de fezabilitate, declanșarea procedurilor de expropriere, precum și lista proprietarilor de imobilelor propuse pentru despăgubire. Suma aferentă despăgubirii pentru imobilele care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică este de peste 5,76 milioane lei. Sumele individuale estimate vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, scrie sursa citată.

Reamintim faptul că indicatorii tehnico – economici pentru obiectivul de investiție au fost aprobați în acest an. Procedura de licitație, în cadrul căreia au intrat în cursă șapte ofertanți, se află încă în derulare, evaluarea financiară urmând să se încheie pe 28 februarie 2022. Lucrările propriu-zise au o valoare estimată la 23,5 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 117 milioane de lei.  

Vezi aici Lista imobilelor propuse pentru despăgubire

 

Urmărește-ne și pe Google News