0.3 C
Aleşd
joi, 2 februarie 2023
AcasăLocalAlesdLocuitori din Aleșd, nemulțumiți de centura ocolitoare (foto-video)

Locuitori din Aleșd, nemulțumiți de centura ocolitoare (foto-video)

Centura Aleșd, proiectul care ar putea scăpa şoferii de chinul din centrul orașului, stârneşte revoltă. În orașul Aleșd, oamenii se plâng că şoseaua va trece chiar pe lângă casele lor.

- Publicitate -

Cetățenii au luat inițiativă exprimandu-și nemultumirile, în această seară. Locuitori ai cartierului de case au ieșit în stradă din cauza faptului că centura „ocolitoare“ a orașului va trece chiar printre casele acestora. 

Majoritatea celor prezenți sunt locuitori din zonă, care s-au săturat să nu le fie ascultate doleanțele. Pe lângă problema traficului, care va fi intens, mai există și alte probleme cu care locuitorii cartierului se vor confrunta din cauza centurii. Locuințele oamenilor se vor degrada foarte repede, trepidațiile care se produc zilnic din cauza tonajelor mari ale camioanelor, vor produce fisuri în pereții caselor. Nu în ultimul rând, familiile locuitorilor sunt expuse la pericole zi de zi, din cauza autovehiculelor care vor rula la câțiva metri de case, spun protestatarii.

Localnicii mai cer ca viitorul drum să ocolească nu doar Aleşdul, ci şi satul Tinăud, care aparţine oraşului. „Centura trebuie să fie afară, nu la 300 de metri de blocuri şi de case”, a spus un bărbat. De asemenea, cei adunaţi în stradă au reclamat și că primarul orașului nu le răspunde apelurilor telefonice, pentru a lămuri detaliile proiectului şi pentru a le asculta doleanţele.  

Întâlnirea aleşdenilor a fost întreruptă de poliţisti, care le-au spus că adunările publice sunt interzise din cauza pandemiei, iar dacă vor să-şi continue demersul civic fără să fie amendaţi, ar face bine să comunice prin telefoane sau pe internet.

Oamenii au semnat petiţii către autorităţi, îngrijoraţi că proiectul le va schimba viaţa.

În şedinţa Consiliului Judeţean de luni, aleşii bihorenilor şi-au dat votul pentru demararea procedurii de constituire a unui parteneriat cu Compania Naţională de Administraţie a Infrastructurii Rutiere, pentru investiţia „Variantă de ocolire Aleşd-Sud”. Hotărârea CJ Bihor nu cuprinde nici o menţiune privind traseul şoselei.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI