Újra kinyíltak az „ŐSZIRÓZSÁK”

128

Az Őszirózsa országos népdal vetélkedő megyei szakaszának adott otthont, immár VIII. alkalommal a Constantin Şerban Elméleti Líceum június 16-án, csütörtökön.

 

 

Az 51 versenyzőt Domján Emilia helyi szervező és Bucsiás Levente aligazgató köszöntötte. A négy korosztályban zajló megmérettés célja a hagyományok ápolása és átörökítése mellett: „új tehetségek felfedezése, a népdaloktatás fontosságának hangsúlyozása, a különböző települések, iskolák közötti kapcsolatok kialakítása és az együtténeklés örömének megtapasztalása…” mondta a főszervező.

Az ítészeknek sem volt könnyű dolga: Brugós Anikó zenetanár, a zsűri elnöke (Partiumi Keresztyén Egyetem- Nagyvárad), Szaboszlai-Gáspár Edit-Gabriella pedagógus (a Pacsirták néptáncegyüttes vezetője-Mezőtelegd), Hodgyai Edit pedagógus (a Görböc néptáncegyüttes vezetője- Micske), ez úton is köszönjük munkájukat.

Az összes résztvevő nevében köszönjük az élesdi Egyházközségnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a Bocska Központ Makai- termét, s köszönjük a támogatók hathatós segítségét is: Corvin Kiadó- Déva, Kajántó Mária Alapítvány, helyi RMDSZ és a szervezői munkát vállaló pedagógusok.

 

Ciavoiné Létai Andrea tanító

 

A nagyon tehetséges Baranyi Tünde már nem először nyeri meg ezt a versenyt Az élesdieket csak az előkészítősök képviselték Bucsiás Levente köszönti a vendégeket Domján Emilia főszervező megnyitja a vetélkedőt Mezőtelkiből is érkeztek versenyzők

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.