Újra kinyíltak az „ŐSZIRÓZSÁK”

128

Az Őszirózsa országos népdal vetélkedő megyei szakaszának adott otthont, immár VIII. alkalommal a Constantin Şerban Elméleti Líceum június 16-án, csütörtökön.

 

 

Az 51 versenyzőt Domján Emilia helyi szervező és Bucsiás Levente aligazgató köszöntötte. A négy korosztályban zajló megmérettés célja a hagyományok ápolása és átörökítése mellett: „új tehetségek felfedezése, a népdaloktatás fontosságának hangsúlyozása, a különböző települések, iskolák közötti kapcsolatok kialakítása és az együtténeklés örömének megtapasztalása…” mondta a főszervező.

Az ítészeknek sem volt könnyű dolga: Brugós Anikó zenetanár, a zsűri elnöke (Partiumi Keresztyén Egyetem- Nagyvárad), Szaboszlai-Gáspár Edit-Gabriella pedagógus (a Pacsirták néptáncegyüttes vezetője-Mezőtelegd), Hodgyai Edit pedagógus (a Görböc néptáncegyüttes vezetője- Micske), ez úton is köszönjük munkájukat.

Az összes résztvevő nevében köszönjük az élesdi Egyházközségnek, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a Bocska Központ Makai- termét, s köszönjük a támogatók hathatós segítségét is: Corvin Kiadó- Déva, Kajántó Mária Alapítvány, helyi RMDSZ és a szervezői munkát vállaló pedagógusok.

 

Ciavoiné Létai Andrea tanító

 

A nagyon tehetséges Baranyi Tünde már nem először nyeri meg ezt a versenyt Az élesdieket csak az előkészítősök képviselték Bucsiás Levente köszönti a vendégeket Domján Emilia főszervező megnyitja a vetélkedőt Mezőtelkiből is érkeztek versenyzők

 

Urmărește-ne și pe Google News