Szomszédoltunk!

122

Hozsánna Nőszövetségünk az idén Dénes István-Lukács lelkipásztorunk javaslatára Magyarországra, a Körös-menti Szarvas városába látogatott július 2-án. Ottani barátaink nem idegenek nekünk, hisz többször jártak már Élesden, sok rendezvényen vettek részt az alpolgármester úr, Hodálik Pál vezetésével.

 

Autóbuszunk reggel 7-kor indult, 53 személlyel, nőszövetségi tagokkal és hozzátartozókkal együtt. Szarvason már várt minket az alpolgármester úr, aki szeretettel fogadott és egész nap velünk volt, a rekkenő meleg ellenére.

Első utunk az Arborétumhoz vezetett, ahol a Körös-holtág kikötőjében a Katalin II. sétahajóra szálltunk. Az 1 órás hajókázás alatt megcsodáltuk a vadregényes táj növényvilágát. A holtág 30 km hosszú és 50 m széles, 3-4 m mély. A hajóról a történelmi Magyarország közepét jelző emlékművet is megnézhettük. A Holt-Körös mindkét partján üdülőházak vannak, egyik szebb, mint a másik. Láthattuk a Vízi-színházat is, ahol nyáron minden nap tartanak előadást. Itt van az ifjúsági szálló, most is ott lubickoltak a vízben a gyerekek. Integettünk nekik a hajóról. Itt a vízparton van Wass Albert szobra is. Hajókázás után az Arborétumot tekintettünk meg, ami 82 hektáron terül el. Gróf Bolza Pál az 1880-as években sok növényritkaságot hozatott és telepített ide. Üdítő élmény volt itt sétálgatni a gyönyörű régi tölgyek között, ahol pávák is sétálgattak, és nem is féltek tőlünk. Sétálás után egy szép épületbe kalauzolt bennünket az alpolgármester, ahol mindenki elfogyaszthatta a magával hozott ebédet. Ebéd után megnézhettük a Mini Magyarország makettparkot, ahol az ország csodálatos épületei vannak kicsinyített formában. A makettpark 2015-ben az Erdély nevezetes épületeivel is bővült, pl. a csíksomlyói kegytemplom, Déva vára, stb. Ezek után buszos városnézés következett, aztán pedig fagyizás, mindenki örömére. Végezetül a Szent András nevű sörfőzdébe látogattunk, ahol mindenki válogathatott, hogy milyen sört vesz ajándékba vagy fogyaszt el ott helyben. Itt egy fél órát pihentünk, aztán búcsút vettünk Szarvas városától és Hodálik Pál alpolgármestertől. Nagyon köszönjük az irántunk tanusított szeretetet, reméljük, hogy a jövőben még találkozunk vele Élesden!

Estére, hála az Úrnak, hazaérkeztünk Élesdre. Nagyon szépen köszönjük Dénes István-Lukács lelkipásztornak a velünk való törődést és gondoskodást. Istené a dicsőség!

 

Kajántó Lenke, a Hozsánna Nőszövetség elnöke

Csoportkép a kirándulókkal

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.