37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Idősek találkozója

November 22-én, délután 3 órakor a harangok hívó szavára összegyűltek idősebb testvéreink, úgy, mint minden évben. Az ünnepséget a felújított Bocskai István Kulturális-, Közösségi- és Szórványközpontban rendeztük meg. Nőszövetségünk minden évben vállalja a rendezés munkáit és költségeit.

Ebben az évben nőszövetségünk ezzel az igével indult: „Megerősítelek” (Ézs. 41.10.). Ez az ige most is mindnyájunkhoz szólt.

Nagy örömünkre 90 testvérünk jött el erre az alkalomra. A 25. zsoltár eléneklése után Vígh Etelka kérésére elénekeltük a 302. dicséretet is, majd a „Hozsánna” nőszövetség szolgálatával elkezdődött az ünnepi műsor. Az első énekünk (Csend van bennem) után, Jakab Katalin szavalata következett (Nem vagy egyedül), majd elénekeltük a Te hozzád jövünk című dalt. Horváth Klára szavalata után (Legnehezebb kérés) a Sokszor úgy érzem című énekkel szolgáltunk. Ezt követően Dénes István Lukács lelkipásztor hirdette Isten igéjét, a Példabeszédek 16. 31. verse alapján. Meglepetésként az Ifjú Zenészek gitáros csoportja kedveskedett műsorral, Kajántó Judit tanárnő vezetésével. Köszönjük mindnyájuknak!

Majd ismét a Nőszövetség következett a Megkötöm magamat című énekkel, amit Karácsonyi Ilona szavalata követette: Mert így kell lenni című verssel. A Tüzed Uram Jézus eléneklése után ismét vers következett, Fejes Éva szavalta Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk című versét. Végezetül két ének hangzott el: Ó, mi hű barát a Jézus és Tiszta fehér oltár, és Karbunár György szavalta, az Óra című költemény. A szolgálat befejezésekor megemlékeztünk elhunyt testvéreinkről is, elénekelvén a 475. dicséretet.

A meghitt ünnepség szeretetvendégséggel zárult: meleg étellel és kaláccsal kínálták az egybegyűlteket. Kajántó Pál főgondnok egy-egy pohár borral is kedveskedett, amit ez úton is köszönünk. Továbbá köszönjük nt. Dénes István Lukács és Kaszaniczki Csongor lelkipásztoroknak, hogy a fiatal presbiterekkel és jelenlevő fiatalokkal karöltve felszolgálták a vacsorát az idős vendégeknek.

Hazainduláskor mindenki kapott egy kis csomagot s egy szép emléklapot a tiszteletes úrtól. A csomagot Tóth Erzsébet presbiternő állította össze a szponzorok adományaiból. Köszönjük mindenkinek az adományát, mellyel ez alkalommal segítették rendezvényünket. Mindenki derűsen távozott abban a reményben, hogy jövőre, ha Isten éltet, újból találkozunk. Adja Isten, hogy úgy legyen!

Kajántó Lenke, nőszövetségi elnöknő

 

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI