Idősek találkozója

275

November 22-én, délután 3 órakor a harangok hívó szavára összegyűltek idősebb testvéreink, úgy, mint minden évben. Az ünnepséget a felújított Bocskai István Kulturális-, Közösségi- és Szórványközpontban rendeztük meg. Nőszövetségünk minden évben vállalja a rendezés munkáit és költségeit.

 

Ebben az évben nőszövetségünk ezzel az igével indult: „Megerősítelek” (Ézs. 41.10.). Ez az ige most is mindnyájunkhoz szólt.

Nagy örömünkre 90 testvérünk jött el erre az alkalomra. A 25. zsoltár eléneklése után Vígh Etelka kérésére elénekeltük a 302. dicséretet is, majd a „Hozsánna” nőszövetség szolgálatával elkezdődött az ünnepi műsor. Az első énekünk (Csend van bennem) után, Jakab Katalin szavalata következett (Nem vagy egyedül), majd elénekeltük a Te hozzád jövünk című dalt. Horváth Klára szavalata után (Legnehezebb kérés) a Sokszor úgy érzem című énekkel szolgáltunk. Ezt követően Dénes István Lukács lelkipásztor hirdette Isten igéjét, a Példabeszédek 16. 31. verse alapján. Meglepetésként az Ifjú Zenészek gitáros csoportja kedveskedett műsorral, Kajántó Judit tanárnő vezetésével. Köszönjük mindnyájuknak!

Majd ismét a Nőszövetség következett a Megkötöm magamat című énekkel, amit Karácsonyi Ilona szavalata követette: Mert így kell lenni című verssel. A Tüzed Uram Jézus eléneklése után ismét vers következett, Fejes Éva szavalta Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk című versét. Végezetül két ének hangzott el: Ó, mi hű barát a Jézus és Tiszta fehér oltár, és Karbunár György szavalta, az Óra című költemény. A szolgálat befejezésekor megemlékeztünk elhunyt testvéreinkről is, elénekelvén a 475. dicséretet.

A meghitt ünnepség szeretetvendégséggel zárult: meleg étellel és kaláccsal kínálták az egybegyűlteket. Kajántó Pál főgondnok egy-egy pohár borral is kedveskedett, amit ez úton is köszönünk. Továbbá köszönjük nt. Dénes István Lukács és Kaszaniczki Csongor lelkipásztoroknak, hogy a fiatal presbiterekkel és jelenlevő fiatalokkal karöltve felszolgálták a vacsorát az idős vendégeknek.

Hazainduláskor mindenki kapott egy kis csomagot s egy szép emléklapot a tiszteletes úrtól. A csomagot Tóth Erzsébet presbiternő állította össze a szponzorok adományaiból. Köszönjük mindenkinek az adományát, mellyel ez alkalommal segítették rendezvényünket. Mindenki derűsen távozott abban a reményben, hogy jövőre, ha Isten éltet, újból találkozunk. Adja Isten, hogy úgy legyen!

Kajántó Lenke, nőszövetségi elnöknő

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.