Élesdi- debreceni „határtalan” iskolai barátság

89

A Constantin Şerban Elméleti Líceum nagy hangsúlyt fektet az iskolaközi kapcsolatok ápolására, s immár második alkalommal bonyolította le a „Határtalanul” iskolai pályázatot. A debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 45 hetedikes diákja és az őket elkísérő 5 pedagógus tavalyi látogatása is jól sikerült, ezért az idei tanévben újra meglátogatták iskolánkat.

 

Már- már ismerősökként üdvözölték egymást a két csoport diákserege. A vendégek megtekinthettek egy rövid, képes bemutatót Élesd városáról, az iskola történelméről, a magyar tagozat sokszínű munkájáról, mindennapi küzdelmeiről a megmaradásért, kiegészítve az elmúlt év, a jelen megvalósításaival, alulírott tolmácsolásában. Miután elfogyasztották a tiszteletükre készített ízletes palacsintát, a múlt héten felavazott, vadonatúj sportpályáját is kipróbálták egy barátságos „házigazdák” vs „vendégek” diák focimeccs keretében. A vendég csapat 3-1-es győzelme után, jó hangulatú, kötetlen beszélgetés alakult ki, ami sajnos, a csoport zsúfolt programja miatt nem nyúlhatott hosszúra.

A Nagyváradról érkezett vendégek tovább indultak Kalotaszegre, onnan másnap Kolozsvárra, majd Tordára. Kívánjuk, hogy „határtalan” jókedvvel teljenek további napjaik, jó szívvel emlékezve az élesdiekre, iskolánkra és városunkra. Köszönöm kollegáimnak az együttműködést.

Bucsiás Levente, igazgató helyettes

 

Csoportkepen elesdiek es debreceniek

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.