-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

Élesdi- debreceni „határtalan” iskolai barátság

A Constantin Şerban Elméleti Líceum nagy hangsúlyt fektet az iskolaközi kapcsolatok ápolására, s immár második alkalommal bonyolította le a „Határtalanul” iskolai pályázatot. A debreceni Árpád Vezér Általános Iskola 45 hetedikes diákja és az őket elkísérő 5 pedagógus tavalyi látogatása is jól sikerült, ezért az idei tanévben újra meglátogatták iskolánkat.

- Publicitate -

Már- már ismerősökként üdvözölték egymást a két csoport diákserege. A vendégek megtekinthettek egy rövid, képes bemutatót Élesd városáról, az iskola történelméről, a magyar tagozat sokszínű munkájáról, mindennapi küzdelmeiről a megmaradásért, kiegészítve az elmúlt év, a jelen megvalósításaival, alulírott tolmácsolásában. Miután elfogyasztották a tiszteletükre készített ízletes palacsintát, a múlt héten felavazott, vadonatúj sportpályáját is kipróbálták egy barátságos „házigazdák” vs „vendégek” diák focimeccs keretében. A vendég csapat 3-1-es győzelme után, jó hangulatú, kötetlen beszélgetés alakult ki, ami sajnos, a csoport zsúfolt programja miatt nem nyúlhatott hosszúra.

A Nagyváradról érkezett vendégek tovább indultak Kalotaszegre, onnan másnap Kolozsvárra, majd Tordára. Kívánjuk, hogy „határtalan” jókedvvel teljenek további napjaik, jó szívvel emlékezve az élesdiekre, iskolánkra és városunkra. Köszönöm kollegáimnak az együttműködést.

Bucsiás Levente, igazgató helyettes

 

Csoportkepen elesdiek es debreceniek

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI