Mușchiuleț de porc cu ardei copți și marinați în 2 culori și crispy de jambon

553

Daca ai o bucatică de carne în frigider și cațiva ardei în gradină ori cămară, poți realiza ceva! O carne suculentă îmbrățișată de acididatea unor ardei colori marinați care pot fi serviți și ca salată. Adică gătim cu orice găsim și întreaga procedură o gasiți aici!

 

Mușchiuleț de porc cu ardei copți și marinați în 2 culori și crispy de jambon.


Ingrediente:

mușchiuleț de porc 220g
Sare,piper
Ardei roșu și galben
Ulei de masline 60ml
Unt 50g
Otet 40ml
Vin roșu 10ml
Ghimbir opțional 5g
Zahar 20g
Chilli 3g
Jambon sau la alegere bacon ori prosciutto crudo

Mod de preparare:

  1. Mușchiulețul de porc: Se adauga într-o tigaie încinsă cu ulei de masline și unt pentru a obține o culoare și pentru a îi se închide porii (sigila) astfel sucurile interioare proprii se pastrează și carnea va deveni suculentă. Dupa ce carnea a fost „sigilata” timp de 2-3 minute pe fiecare parte,se asezoneaza cu sare și piper și se introduce în cuptor timp de 7 minute la temperatura de 180C.
  2. Crispy de jambon: Feliile de jambon se întind pe o foaie de hartie pergament. La ambele capete ale hartiei pergament se așează cate un tacâm pentru a nu fi suflată de catre ventilația cuptorului. Apoi se introduce în cuptor pentru 8 minute la 180C,dupa care se scoate afara și se lasa la odihnit timp de 2 minute. Dupa care se reintroduce timp de 2 minute la 180C în cuptor. Apoi iar se scoate afara timp de 2 minute la odihnit și se mai introduce odata timp de 2 minute în cuptor. Astfel am obținut un crispy perfect crocant și fara aspect de ars.
  3. Ardeii copți: Ardeii se pun la copt timp de 40 minute în cuptor la temperatura de 175C. Se racesc și li se elimina cotorul, semintele și se tau felii. Apoi se face o marinada din ulei,otet,vin roșu,zahar,chilli,putina sare și piper. Care se amesteca cu un tel energic și în care se adauga feliile de ardei copți dupa care se lasă la marinat cat mai mult timp,minim 20-30 minute și maxim 48 de ore.
  4. Sfat: în marinada pentru ardei,otetul și vinul pentru aceasta se pot combina și se poate da într-un clocot aceasta compoziție împreuna cu cimbru,putin rozmarin,o foaie dafin pentru un plus de aroma.
 

Urmărește-ne și pe Google News