Claudiu Rad, îți spune cum să gătești cel mai bun mușchiuleț de porc

316
Claudiu Rad
Claudiu Rad
Mușchiulet de porc cu sos de mamaliga și ciuperci shimeji coapte:

Ingrediente:

  • 220g mușchiuleț de porc
  • Rozmarin 3g, cimbru 3g
  • Usturoi 10g
  • Bere neagra 70ml
  • Sare, piper
  • Ulei de masline 15ml
  • Unt 130g
  • Parmezan 50g
  • Faina de malai 100g
  • Ciuperci shimeji 120g
  1. Mod de preparare mușchiuleț: Muschiuletul se adauga într-o tigaie incinsa cu ulei de masline și se prajeste pe ambele parti cate 2-3 minute, apoi se adauga o lingura de unt împreuna cu crenguțele de rozmarin, cimbru și usturoiul doar zdrobit cu coaja cu tot. Apoi folosind o lingură de inox se stropește mușchiulețul cu spuma formata de unt și se aromează astfel. După ce se aromeaza se stinge cu bere neagra si se tot invarte mușchiulețul în tigaie pana se reduce putin berea. Apoi se adauga sare și piper peste mușchiuleț.
    Timp de gatire: 7 minute la 180C apoi se lasa la odihnit pe un servetel.
  2. Sosul de mamaliga: Apa cu sare care fierbe, se adauga faina de malai amestecand energic și parmezanul împreuna cu unt. Se fierbe pe foc mic amestecand. Important este sa nu se adauge faina de malai prea multa pentru a se pastra consistenta de sos. Dupa ce pulberea de malai este gatită, se paseaza folosind un blender. Se pot adauga și frunze de coriandru proaspat în sos pentru o aromă diferita.
  3. Ciupercile shimeji: Se spala si se usuca cu un servetel de bucatarie. Apoi se soteaza putin in unt si ulei de masline dupa ce se prajesc putin se adauga usturoi tocat. Cand usturoiul a devenit maroniu-auriu se scot ciupercile din tigaie si se asezoneaza cu sare,piper apoi se introduc 6 minute la 180C in cuptor.
  4. Sfat: Muschiuletul se poate unge cu Berea care s-a redus in tigaie iar apoi la cuptor. Astfel acesta se va glaza. Sosul de mamaliga nu trebuie sa fie prea consistent (gros) deoarece daca va sta putin in tigaie va deveni mai intens decat trebuie, asa ca e mai bine sa fie putin mai fluid, fiind sos si nu mamaliga ca și garnitură.
Mușchiulet de porc cu sos de mamaliga și ciuperci shimeji coapte