File de pastrav cu piure de vinete și sos pesto cu lamâie prajită

404

File de pastrav cu piure de vinete și sos pesto cu lamâie prajită.

Ingrediente: file de pastrav 220g
Ulei de masline 100ml
Unt 50g
Cimbru 5g
Sare, piper
Cognac 15ml
Busuioc 100g
Usturoi 15g
Muguri de pin obțional
Susan și coriandru obțional
Lamaie

 

Mod de preparare:

  1. Fileul de păstrav se prajește pe partea cu piele timp de 4 minute într-o tigaie cu ulei de masline încins și puțin unt. Dupa primul minut în care peștele se prajește adaugăm cimbrul în tigaie și asezonam partea cu carne a peștelui cu sare și piper. Dupa ce pielea peștelui este rumenă întoarcem peștele și flambăm cu cognac. Apoi înlăturam tigaia de pe foc.
  2. Piureul de vinete: Vânăta se stropește cu puțin ulei de masline și se adauga sare deasupra. Apoi se introduce în cuptor timp de 35-45 minute la temperatura de 180C. Dupa ce obținem vânăta coapta, se decojește și se toaca cu un cuțit. Se adauga puțin ulei de masline și se asezoneaza cu sare și piper. Iar dupa bunul plac pentru o aroma deosebită se poate adauga susan prajit în tigaie și coriandru proaspăt tocat.
  3. Sos pesto: Intr-un blender se adauga busuiocul și ulei de masline destul de mult dar nu cat sa acopere. Se mai adauga usturoi curațat întreg,sare și piper și obțional muguri de pin. Se pot adauga cuburi de gheața pentru culoare mai profunda.Dupa care toate acestea se blendează bine,bine.
  4. Lamaie: Se taie în 4 bucați sau rondele mai groase și se prajește în foarte puțin ulei de masline și puțin unt. Se prajește până lamaia obține o culoare închisă.
  5. Sfat: Lamâia prin prajire primește un gust de citrică gatită și nu crudă. Un detaliu important!
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.