Clau Rad, te învață cum să gătești muschi de vită acompaniat de un sos de gălbiori și sote de shallote

690
Clau Rad
Clau Rad
Suculența unei cărni fragede, acompaniate de o garnitură gustoasă și aromata cu un sos cremos și intens este cea de a doua rețetă a lui Clau Rad și anume: Mușchi de vită cu cartofi mini fondant, shallots sote și sos de gălbiori.

„Ciupercile sunt cautate și sortate de catre mine, la fel și carnea. Caut mereu să scot ce e mai bun dintr-un preparat și să îmi ridic constant nivelul”. Sunt cateva din vorbele sale.

Ingrediente:

  • 220g muschi vita
  • Ulei masline 30ml
  • Sare, piper
  • Rozmarin 5g
  • Cimbru 5g
  • Unt 100g
  • Vin roșu 50ml
  • Cognac 50ml
  • Cartofi 100g
  • Shallots 50g
  • Galbiori 70g
  • Usturoi 15g
  • Parmezan 8g
  • Pesto de busuioc 2g
  • Smantana de gatit 30ml

Mod de preparare:

  1. Mușchi de vită: Încingem o tigaie în care adaugam ulei de masline si putin unt și adaugam vita în compoziția încinsă, astel închidem porii carnii și o sigilam, pastrandu-se toate sucurile în interior și astfel obținem o vită suculentă și fragedă. Mai departe prajim pe o parte și alta carnea, adaugam rozmarinul și cimbrul in tigaie împreuna cu 2 bucati de usturoi și înca o lingura de unt, iar folosind o lingura stropim carnea cu untul aromat. Iar la final pentru un plus de aroma stingem tigaia în care se află vita cu vin roșu și flambam cu cognac. Apoi asezonam cu sare și piper si introducem la cuptor pentru 7 minute la 180C.
  2. Cartoful mini fondant: Cartofii se spala si se curata de coaja, dupa care iar se spala. Și folosind un cerc metalic li se ofera forma. Apoi se blancheaza (adica se fierbe doar pe 50%) în apa cu sare sau supa de legume. Dupa care se prajesc pe o parte și alta în ulei cu unt, rozmarin, usturoi, sare si piper. Dupa ce au primit culoarea dorita se introduc pentru cateva minute la 180C în cuptor.
  3. Shallots: Se curata și se înlatura primul strat al acesteia, de recomandat acest lucru la orice ceapa și apoi se taie în doua. Dupa care în tigaia în care s-au gatit cartofii sau vita unde s-au pastrat arome se soteaza shallots. Pe o parte și alta cu ajutorul a puțin ulei de masline, o lingura de unt și dupa ce am obținut culoarea dorită pe ambele părți se flambeaza totul cu cognac și se introduce preț de cateva minute în cuptor, 180C.
  4. Sosul de galbiori: Punem într-o tigaie niște ulei de masline, puțin unt și sotam shallots tocat marunt împreuna cu rozmarin și cimbru tocat. Adaugam și galbiorii, iar peste 1 minut adaugam și usturoiul tocat, sotam înca puțin iar la final stingem cu cognac și adaugam apa sau supa de legume. Dupa care asezonam cu sare si piper, putin pesto de busuioc. Adaugam și parmezanul și smantana de gatit. Iar apoi lasam pe foc mic pana sosul se va reduce.
  5. Sfat: Prin flambarea cu vin roșu sau cognac adaugam aroma iar prin flambarea cu combinația de vin si apoi cu cognac aducem savoare. Iar în orice sos pe baza de ciuperci parmezanul întotdeauna va aduce un gust mai inedit.
Mușchi de vită cu cartofi mini fondant, shallots sote și sos de gălbiori