Incendii produse la o clădire dezafectată din Tileagd și la o locuință din Aleșd

1071
incendiu Salonta 1~2-800x561

Joi, 17 octombrie, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a trei incendii produse în localitățile Tileagd, Aleșd și Salonta, unul dintre acestea soldându-se cu rănirea unei persoane.

Între orele 09.45 -10.45, două echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, în cooperare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tileagd, au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată de pe strada Tilecușului din Tileagd, eveniment soldat cu arderea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați din acoperișul construcției. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o utilizarea unui aparat de tăiere/lipire fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

În jurul orei 11.00, pompierii aceleiași subunități au fost mobilizați pe strada Oborului din Aleșd, unde au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul unei case.

Incendiul, provocat cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, a fost stins în aproximativ 30 de minute, echipajele reușind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile locuinței. Ca urmare a producerii evenimentului a ars acoperișul, pe o suprafață de circa 40 metri pătrați.

Cea de-a treia situație de urgență survenită în județ în cursul acestei zile, gestionată în acest caz de pompierii Detașamentului Salonta, s-a produs în jurul orei 12.30, pe strada Războieni din municipiul Salonta.

Flăcările, care se manifestau la acoperișul unui adăpost de păsări cu posibilitate de propagare la o construcție auxiliară, au fost stinse rapid de pompierii mobilizați la fața locului, însă, proprietarul gospodăriei, care încercase să stingă incendiul înainte de sosirea echipajelor specializate, a suferit arsuri de gradul I la mâna stângă și la nivelul feței. Pompierii militari paramedici din cadrul aceleiași subunități i-au acordat octogenarului, primul ajutor calificat, transportându-l ulterior la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Echipajele de stingere au împiedicat extinderea flăcărilor la construcția din imediata apropiere, salvând totodată păsările din adăpost.

În urma evenimentului, generat cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, a ars acoperișul adăpostului, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.