Curcubeu pe cerul Aleșdului

409
curcubeu Aleșd
Foto © Karol Dezso

Un curcubeu spectaculos s-a format în zona oraşului Aleșd, joi seară, fiind surprins în fotografii.

Imagini spectaculoase au fost surprinse în Aleșd, după o ploaie. Încheierea furtunii a adus, pe cerul oraşului un minunat curcubeu. O coloană de culori a putut fi admirată minute în şir de la mare distanţă. Fenomenul inedit de joi seara, a fost observat şi admirat şi din Lugaşu de Jos, Tinăud şi din alte localităţi apropiate de Aleșd.

Fenomenul este considerat unul dintre cele mai frumoase din atmosferă, „un semn ceresc”, care aduce pace şi prosperitate.

Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic care se manifestă prin apariţia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.