21.2 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Exerciţiu de alarmare publică la Aleșd! Miercuri, 4 octombrie 2017!

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

În data de 4 octombrie, în intervalul orar 10.00 – 11.00,  se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă. Exercițiul urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

În acest sens, se vor pune în funcţiune toate sirenele electrice din oraş, pentru declanşarea unuia dintre semnalele următoare:

  1. a) semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele).
  2. b) semnalul ALARMĂ AERIANĂ (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele).
  3. c) semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele).
  4. d) semnalul ÎNCETAREA ALARMEI (se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute).

Informăm populaţia oraşului, că este numai un exerciţiu de verificare a sistemului de înştiinţare – alarmare şi de cunoaştere de către cetăţeni a semnalelor de alarmare, care se transmite în situaţii de urgenţă şi nu trebuie să intre în panică sau confuzie.

Ciprian Blejan

La nivelul județului Bihor există 164 de sirene de alarmare publică aparținând administrației publice (156 electrice și 8 electronice) și 60 de sirene de alarmare publică aparținând operatorilor economici și instituțiilor (10 electrice și 50 electronice). Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare revine autorităților publice locale și operatorilor economici sursă de risc, iar reprezentanții inspectoratelor pentru situații de urgență derulează, periodic, acțiuni de verificare a acestuia în teren.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI