21.5 C
Aleşd
miercuri, 22 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Zeci de șoferi au fost amendați, în doar 24 de ore, pentru depășirea vitezei legale

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  
 

Peste 120 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

La data de 25 aprilie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 59.895 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut șase permise de conducere și trei certificate de înmatriculare.

Ciprian Blejan

Din totalul sancțiunilor aplicate, 74 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 28 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, o sancțiune a fost pentru conducere sub influența alcoolului, o alta pentru lipsa ITP, iar 14 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Au rămas fără permis pentru 4 sau 3 luni, după ce au fost depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau cu viteză excesivă

La data 25 aprilie, la ora 16.20, pe D.X.16, în afara municipiului Oradea, județul Bihor, polițiștii Serviciului Rutier Bihor – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Ungaria, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 183 de km /h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 120 de km/h.

De asemenea, la data de 25 aprilie, la ora 18.46, pe D.N.1Y, în afara municipiului Oradea, județul Bihor, polițistii Serviciului Rutier Bihor – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 152 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu 63, respectiv 62 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

De asemenea, la data 25 aprilie, la ora 17.29, pe D.N.1Y, în afara municipiului Oradea, polițistii Serviciului Rutier Bihor – Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Paleu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 169 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 90 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu 79 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile, eliberându-i-se o dovadă fără drept de circulație.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,531FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI