6.5 C
Aleşd
miercuri, 17 aprilie 2024

USR Bihor și-a anunțat oficial candidații la Primăria Oradea și Consiliul Județean

Silviu Dehelean, președintele USR Bihor și deputat în parlamentul României, i-a prezentat pe Daniel Palaghianu și Alex Orjan, candidații pentru Primăria Oradea, respectiv Consiliul Județean Bihor, în cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 21 martie, la sediul de campanie al alianței.

- Publicitate -

În debutul conferinței de presă, Silviu Dehelean a vorbit despre situația politică la nivel național și despre pericolul pe care îl reprezintă legea care se referă la pragul de un milion euro până la care nu se face închisoare pentru evaziune fiscală.

„Suntem într-un moment destul de critic pentru democrația românească. Avem creionarea unui partid unic format din PSD și PNL. Adică, indiferent de ce gândesc românii atunci când pun ștampila în cabina de vot, pare că această construcție își dorește să deturneze voința cetățenilor și să blocheze puterea în situația actuală la masa verde, adică, prin negocieri desfășurate în spatele scenei“, și-a început discursul președintele USR Bihor.

„Proiectul a trecut în 7 zile prin Parlament. Astfel de reforme, care ne duc înapoi în timp și care îți permit să furi din banii statului până la 1 milion de euro și să fii nepedepsit în cazul în care nu ți-ai plătit impozitele, sunt revoltătoare. Mai există un pas, promulgarea de către președintele Iohannis. Vom vedea dacă există vreun tremur la semnarea decretului de promulgare“, a declarat Silviu Dehelean.

Candidații USR Bihor

Candidatul pentru Președinția Consiliului Județean din partea USR Bihor, este Alex Orjan, un membru nou al partidului.

În vârstă de 35 de ani, este originar din Beiuș și absolvent al Facultății de Drept din Oradea. Orjan intră pentru prima oară și oficial într-un partid în 2023, alăturându-se filialei USR Bihor. În prezent, este președintele Filialei Bihor a Camerei de Comerț și Industrie România – China.

„În primul rând îmi doresc să încurajez producătorii locali, pentru că se încearcă prea puțin promovarea lor. În loc să promovăm ce cultivăm noi, mai bine cumpărăm din altă parte și asta e o greșeală. Un alt punct pe care doresc să îl ating este referitor la creșterea venitului pe cap de locuitor. În urma ultimei statistici din 2023, venitul mediu era undeva în jur de 3.957 de lei, ceea ce face ca Bihorul să se situeze pe locul 27 la nivel național. Un alt lucru pe care mi-l doresc este susținerea, în continuare a proiectelor pe infrastructură, care deja sunt începute de administrația locală. M-aș bucura ca pe viitor și locuitorii din orașele mai mici să aibă acces la gaz, energie electrică și apă-canal, pentru că sunt foarte importante în secolul în care trăim“, a declarat Alex Orjan.

Președintele USR Oradea, Daniel Palaghianu, este candidatul la Primăria municipiului și a fost subprefect al județului Bihor.  În vârstă de 48 de ani, Palaghianu este la bază economist și deține o companie de consultanță contabilă. Din luna iulie 2020 este membru în USR Bihor, iar la alegerile din 9 iunie candidează pentru funcția de primar al municipiului Oradea.

„Sunt onorat că voi reprezenta partidul la alegerile locale din Oradea. Obiectivul nostru la aceste alegeri este să avem un scor care să ne permită intrarea în Consiliul Local Oradea. Avem un oraș foarte frumos, care s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă. Dar Oradea mai are nevoie de multe proiecte cum ar fi: educația, cultura sau mediul de afaceri, pentru că antreprenorii locali au nevoie de sprijin. De asemenea, avem un interes pentru partea de mediu unde avem foarte multe proiecte. Dezvoltăm o idee referitoare la micro păduri, despre care am mai discutat, iar în zona de  educație, pe lângă extinderea infrastructurii școlare, diversificarea activităților extracuriculare și depolitizarea, propunem un proiect cunoscut și drag oradenilor, CosmoParc. Am depus de mai multe ori amendamente la bugetul Primăriei, ultima dată am făcut-o anul acesta și a fost acceptat, ceea ce este lăudabil“, a declarat președintele USR Oradea.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,211FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
835CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI