26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Mesaj de condoleanţe către oraşul înfrăţit Stará Ľubovňa din Slovacia

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Oficialii Primăriei din Aleșd, în numele locuitorilor orașului nostru, exprimă compasiunea faţă de Ľuboš Tomko, primarul orașului înfrăţit Stará Ľubovňa, după ce fiica acestuia în vârstă de șaptesprezece ani, şi-a pierdut viaţa într-un grav accident rutier.

În calitate de oraş înfrăţit cu Stará Ľubovňa, Orașul Aleșd nu poate sta indiferent faţă de Dvs. în aceste momente de tragedie determinate de decesul într-un grav accident rutier al fiicei dumneavoastră (Lucia). Relaţiile dintre oraşele noastre înfrăţite s-au dezvoltat în ultimii ani şi prin intermediul acestor relaţii am avut oportunitatea de a cunoaşte mai bine locuitorii oraşului şi a fi mai aproape de aceştia. DUMNEZEU S-O ODIHNEASCĂ IN PACE, iar prietenului nostru Ľuboš să-i dea putere să treacă cu bine de această puternică încercare“, este mesajul transmis.

Tragedia s-a petrecut la o adunare bisericească a tinerilor credincioși când coborau din autobuz. S-a întâmplat chiar în fața Spišská Kapitula, unde se îndreptau tinerii.

Ciprian Blejan

„Conform informațiilor inițiale, tinerii au coborât din autobuz, s-au înscris în grupuri și au mers prin fața autobuzului spre Spišská Kapitula. Autobuzul s-a pus în mișcare și a tras zece persoane sub el. Pompierii au ridicat apoi autobuzul cu echipamente hidraulice pentru a scoate oamenii de acolo”, a declarat primarul din Spišské Podhradia, Milan Kapusta, care se afla la locul accidentului.

Două victime ale tragicului accident care au murit rănite la locul accidentului aveau 17 și 18 ani. A treia victimă, în vârstă de 17 ani, a cedat din cauza rănilor sale după ce a fost transportată la spital. Tinerii erau absolvenți de liceu de la Stara Ľubovna. De asemenea, alte șapte persoane sunt rănite, toate cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Cauza exactă a accidentului este investigată de poliție.

Stará Ľubovňa deplânge, localnicii se roagă pentru victime. Acolo au loc liturghii pentru victimele tragediei de la Spišský podhradí. „Această tragedie a acoperit-o pe Stará Ľubovňa cu o pătură de mare tristețe. „La liturghie s-au adunat sute de credincioși, care s-au întâlnit în biserică într-o rugăciune comună pentru victimele accidentului”, informează poliția pe rețeaua de socializare.

Un mesaj sfâșietor

Lucia, în vârstă de șaptesprezece ani, era fiica primarului din Stara Ľubovna. Ľuboš Tomko a distribuit o postare sfâșietoare.

“Nu putem înțelege tragedia teribilă, decesul propriului copil este cel mai greu test din viață, doare, foarte mult. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat”, a scris el.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,527FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI