1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

INVITAŢIE ANIVERSARE 70 DE ANI DE LA INFIINTAREA LICEULUI DIN VADU CRISULUI 

Institutie etalon a invatamantului de pe valea Crisului Repede implineste 70 de ani de la infiintarea sa. A fost un eveniment deosebit, stiind că, la acea vreme, in anul 1953, în actualul Bihor se aflau în funcţiune licee doar la Oradea şi la Beiuş.

- Publicitate -

70 de ani de existență. E mult? E puțin? Pentru univers – o picătură într-un ocean. Pentru noi – o viață de om. Orice aniversare este, în egală măsură, motiv de bucurie, dar și moment de rememorare și de bilanț. În anul 1953 lua ființă Liceul Teoretic din Vadu Crisului, printre primele licee din tara, o clădire învăluită de lumina caldă a unei zile de septembrie, răsărind intre casele unor oameni simpli , în liniște, curățenie, ordine… “A deschide o scoala inseamna a aprinde o candela in intunericul lumii” spunea Victor Duta; într-adevăr prof. Ioan Brândaşiu (director intre anii 1953-1958) putem spune ca a adus lumina in localitate, atat in sens figurat cat si in sens propriu, el fiind cel care a adus atat lumina spirituala ”cartea”, cat si lumina electrica, lasandu-si puternic amprenta asupra configuratiei actuale a acestei localitati. 

Evenimentul aniversar ne dă sentimentul împlinirii unei misiuni complexe, aceea de a sărbători oamenii care aici s-au format ca personalități, aici și-au format drumul în viață, de această școală și-au legat visurile, unele împlinite, altele rămase speranțe, așa cum apar în cea mai frumoasă perioadă a vieții. 

“Sărbătoarea din acest an stă sub semnul responsabilității, întrucât tradiția ne obligă să ducem mai departe realizările generațiilor anterioare. Ea nu e doar prilej pentru manifestări festive, ci și îndemn pentru a promova cele zece valori fundamentale care ne-au definit de-a lungul a 70 de ani și pe care ni le asumăm acum, într-o ștafetă simbolică: ambiție, cunoaștere, curaj, devotament, generozitate, optimism, pasiune, perseverență, profesionalism și voință. Vă invităm, așadar, să ne fiți alături, înnobilând, prin prezența dumneavoastră acest eveniment”, au declarat cei din conducerea scolii.

Evenimentul va incepe la scoala, duminica 15 octombrie 2023 de la ora 10 si va continua la Caminul Cultural din localitate la ora 12.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI