8.1 C
Aleşd
duminică, 26 martie 2023

În recuperare, există speranță. Și speranța este un lucru minunat.  SPUNE NU DROGURILOR!

Urmărește-ne și pe Google News

Disponibilitatea drogurilor se menține la niveluri ridicate în UE (în unele cazuri, cum ar fi cocaina, depășind nivelurile anterioare pandemiei), iar substanțe psihoactive noi, cu potență mare, continuă să apară pe piață. Conform unui studiu efectuat in Marea Britanie, 80% dintre adolescenti incep consumul de droguri inainte de absolvirea liceului. Acesta este un semn de avertizare conform caruia generatia viitoare cade prada cu usurinta, amenintand astfel societatea.

- Publicitate -

Adolescenta este varsta de transformare fizica si mentala cu multe provocari sociale mici si mari, carora tanarul trebuie sa le faca fata atunci cand paseste in afara granitelor securitatii casei parintesti. Presiunea de grup, dorinta de a deveni adult, intentia de a privi mai increzatori, reducerea presiunii de zi cu zi, imitarea  mass-mediei si a filmelor, etc., sunt unele dintre cele mai importante motive pentru care un copil novice recurge la consumul de droguri,  fara a cunoaste de fapt, consecintele acestui act in viitor.Dependența de droguri este o luptă pe viață, care necesită răbdare și curaj pentru a depăși.

Serviciile de consiliere psihologica anti-dependenta ajuta tinerii sa renunte la aceste obiceiuri si ii ghideaza spre o viata normala. Cea mai mare revoluție a generației noastre este descoperirea că ființele umane, prin schimbarea atitudinilor interioare ale minții lor, pot schimba aspectele exterioare ale vieții lor, iar„Recuperarea este un proces continuu, atât pentru dependent, cât și pentru familia sa. În recuperare, există speranță. Și speranța este un lucru minunat.”, spunea Decan Dauphinais.

Pentru că nu poate rămâne indiferentă față de amploarea pe care o ia problema abuzului de droguri, Biserica Ortodoxă Română Dobricionești cu filia Birtin, în colaborare cu psihoterapeut, Teodora Megheșan, au decis sa vină în ajutorul persoanelor dependente de droguri, printr-un proiect care are ca scop de a-i ajuta pe cei afectați să ajungă la abstinență. Dependența e o boală incurabilă, progresivă și fatală, dacă nu se intervine la timp.

Modul în care acest obiectiv poate fi atins este prin psihoterapie de grup, de lungă durată, precum și îndrumare duhovnicească. În cadrul ședințelor de grup, membrii pot împărtăși experiențe similare și își pot oferi ascultare și suport. Participanților la terapie li se vor asigura confidențialitate, discreție și respect.

Deși în parohie nu sunt persoane afectate de dependență, programul se adresează tuturor celor ce isi doresc să se elibereze de tirania dependenței, indiferent de localitatea de unde sunt.

Pentru detalii și pentru înscriere, toți cei interesați sunt invitați să sune la numărul de telefon, 0742300378.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI