7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

A plouat cu premii la concursul “Arta sufletului”

Urmărește-ne și pe Google News

129 de participanti, reprezentand 24 de institutii au participat la prima editie online a concursului “Arta sufletului”, organizat de Asociația Culturală Do Art Oradea. La eveniment au participat cu succes si membrii grupului Onix Music din Vadu Crisului pregatiti de prof. Denisa Hoble. 

- Publicitate -

Viața ar fi mult mai săracă fără muzică. Pentru că muzica e așa de importantă, ca piperul și sarea în bucate; muzica ne transportă oriunde ne dorim să fim, e ca o mașină care ne poate teleporta în orice timp și în orice loc vrem noi. Trebuie doar să o alegem bine. Și e acel ingredient aproape magic care ne poate schimba starea aproape imediat. Muzica e limbajul spiritului. Deschide calea către secretul vieţii, aducând pace. Muzica este o lume în sine, cu un limbaj pe care toți îl înțelegem. Muzica e precum respirația. Nu ne saturam niciodată de respirație, la fel nu ne plictisim de muzică. Muzica poate schimba lumea în care trăim, pentru că poate schimba oamenii. Totul în univers are ritm, totul dansează. Muzica îţi dă energie. Te trezeşte, te mobilizează. Şi, la sfârşitul zilei, muzica bine aleasă te va relaxa. 

De la filosofi precum Platon și Friedrich Nietzsche, până la muzicieni de primă mână precum Mozart, Stevie Wonder și Bono, toți au avut câteva cuvinte de duh de spus despre muzică. “Ritmul și muzica își găsesc calea către locurile secrete din sufletele noastre” spunea Platon, iar dupa Kurt Vonnegut “Singura dovadă de care am avut nevoie pentru existenţa lui Dumnezeu a fost muzica.” Desigur traim altfel momentul cand muzica este interpretata de niste copii cu sufletul si cu inima deschisa. 

Asociația Culturală Do Art Oradea a organizat in perioada 1-27 februarie 2022 primul concurs în format online, destinat tuturor copiilor, adolescenților, tinerilor și adulților care iubesc muzica și arta. Concursul „Arta Sufletului” Ed. I a fost deschis deschis celor care doresc să își evidențieze talentul, celor care au un hobby artistic dar mai ales tuturor celor care studiază muzica, artele vizuale, teatrul, dansul. Categoriile Concursului „Arta Sufletului” Ed. I se împart în secțiuni aparținând muzicii instrumentale și vocale, arte vizuale, artele interpretării și dans, după cum urmează: CATEGORIA MUZICĂ INSTRUMENTALĂ, CATEGORIA MUZICĂ VOCALĂ, . CATEGORIA ARTE VIZUALE, CATEGORIA DANS, CATEGORIA ARTELE INTERPRETĂRII, pe categorii de varste.

La sectiunea de muzica usoara romaneasca si internationala au concurat cu success membrii grupului Onix Music. Prof. Denisa Hoble are un material uman extraordinar in zona Vadu Crisului – copii de vis cu voci celeste, extrem de serioși și talentați. Si desigur cu niste parinti extraordinari, care fac tot posibilul ca sa creeze conditii ca talentul acestor tineri sa se dezvolte in continuare. 

In cei patru ani de activitate, membrii grupului Onix Music s-au clasat la multe concursuri nationale si internationale, obtinand numeroase premii. Poate la acest concurs premiile au curs ca si Crisul Repede cand strabate stancile la Vadu Crisului in drumul sau spre Oradea. 

Premii: 

Muzica usoara romaneasca

  • Stizar Raisa (5 ani), locul 1 
  • Copil Luca (7 ani), loc 1, 
  • Giulia Reti (9 ani), loc 2 

Muzica usoara internationala:

  • Olivia Bica, (8 ani) loc 1. 
  • Karina Mihalceac (9 ani), loc.1 
  • Maria Simuț (9 ani), loc 2, 
  • Moisi Alexandra (11 ani), locul 3 
  • Maier Karina (12 ani), locul 1, 
  • Patricia Miere (12 ani), locul 1, 
  • Vincze Jazmin 12 ani, locul 1 

Si asta nu e tot! 

In urma unor prestatii deosebite, organizatorii au selectat cativa copii oferindule premii special-trofeul „Arta Sufletului”. Trofeul categoriei -8 ani-a ajuns la Bica Olivia, la categoria 9 ani trofeul ajunge la Mihalceac Karina iar la categoria 12 ani trofeul il obtine Vincze Jazmin. 

Felicitări artistelor și mult succes în continuare!  

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI