0.3 C
Aleşd
joi, 2 februarie 2023
AcasăLocalCulturalIoan Moldovan, laureat al Premiului pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România...

Ioan Moldovan, laureat al Premiului pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2019

Ioan Moldovan, directorul revistei „Familia”, a primit Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2020, pentru volumul „Multe ar mai fi de spus” (Editura Cartea Românească).

- Publicitate -

Premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2019 au fost decernate în data de 11 septembrie, la Casa Vernescu. Gala de premiere s-a desfășurat fără public și a fost filmată de TVR.

Juriul ediției din acest an a fost format din: Mihai Zamfir (Președinte), Gabriela Gheorghișor, Ioan Holban, AngeloMitchievici, Ovidiu Pecican, Cornel Ungureanu și Răzvan Voncu.

„Spirit subtil și cultivat, agreând umorul, jocurile inteligenței și chiar jocurile de cuvinte, Ioan Moldovan se dovedește din ce în ce mai mult un poet remarcabil al sentimentului de oboseală, de plictis, de insatisfacție și declin, de iritare și dezgust față de viață. E ceea ce latinii (un Plinius cel Bătrân, de pildă) numeau taedium vitae sau taedium vivendi. O temă pe cât de livrescă și de exersată de poeții lumii, pe atât de personal însușită și transfigurată la Ioan Moldovan, care o expune sugestiv în figurația versurilor lui și în imaginarul trăirilor sale.” – Dan Cristea

„Cotidianul acesta fisurat, notat cu scrupul dezinteresat, e folosit în principal în constituirea unei condiții contemplative melancolice și a unui scepticism vizionar manifestat printr-o întreagă gamă de inserții ironico-parodice, menite să saboteze orice ritualitate și prestigiu.” – Al. Cistelecan

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI