Hidrologii au prelungit Avertizarea de cod ROȘU pentru județul Bihor. La Beiuș se construiesc diguri din saci de nisip

1564
diguri din saci de nisip La Beiuș
Foto ©️ ISU Bihor

Hidrologii au prelungit până miercuri la ora 16:00 avertizarea de cod roșu, valabilă pentru mai multe râuri din județul Bihor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare hidrologică pentru fenomene imediate, cod roşu, valabilă în intervalul 18 mai ora 09:55 – 18 mai, ora 16:00, pentru judeţele Bihor şi Cluj.

Pompierii bihoreni desfășoară în acest moment multiple misiuni de salvare în diferite zone ale județului. Peste 50 de pompieri acționează în șapte localități pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Situația este în dinamică.

„În localitatea Cociuba Mică, casa modulară din care a fost evacuată preventiv familia formată din doi adulți și patru copii și din care pompierii militari au salvat un cățel și o pisică a fost luată de apele revărsate ale Crișului Pietros”, a transmis maiorul ISU Crișana, Camelia Roșca.

Casa familiei din comuna Pietroasa, județul Bihor care a fost evacuată preventiv în urma inundațiilor a fost luată de ape, info pe link —>>> https://bit.ly/2RjULA8

Publicată de AlesdOnline pe Marţi, 18 mai 2021

Articole pe aceeași temă:

La Beiuș, pompierii realizează diguri din saci de nisip, pe străzile Biruinței și Pescarilor, pentru protejarea locuințelor.

Știre în curs de actualizare …

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.