Covid în Bihor: Două noi decese şi încă 74 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Rata infectărilor a urcat la 20,13 la mie la Şinteu

675
Test pentru coronavius
Test pentru coronavius. Foto ©️ Profimedia Images
 

Prefectura Bihor a informat marți dimineaţă că în Bihor au mai fost identificate în ultimele 24 de ore încă 74 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Astăzi, 26.01.2021, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 1.038 doze de vaccin efectuate la 25.01.2021;

• 74 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;

• 234 persoane internate;

• 18.142 persoane vindecate de la începutul pandemiei;

• 843 persoane decedate de la începutul pandemiei.

În ce priveşte numărul cazurilor active din judeţ era, marţi dimineață, de 874. Localitatea Șinteu a ajuns la o rată de incidență a cazurilor de Covid-19 de 20,18 la mia de locuitori, potrivit datelor anunțate de Prefectură, cea mai mare incidență din județul Bihor. În Aleșd sunt 13 infectaţi!

Vezi mai jos situaţia din județ!

[embeddoc url=”https://www.alesdonline.ro/wp-content/uploads/2021/01/2021.01.26-Incidenta-cumulata-pe-2-sapt.pe-UAT.pdf” viewer=”google”]

Tot în ultimile 24 de ore echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1954 persoane carantinate și 698 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 97 de societăți comerciale și 85 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, din care 78 cu avertisment scris și 36 cu amenzi în valoare de 11.750 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 284 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 54 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 6 au fost implicați în transportul vaccinului împotriva Covid- 19, 4 au fost angrenați la centrele de carantină iar  24 au acționat în patrule mixte aplicând 13 de sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 2 cu amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) a asigurat acțiunea de transport materiale și echipamente de protecție necesare vaccinării împotriva Covid-19. În vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pompierii militari ai ISU BH au efectuat 3 controale independente, în cadrul cărora au aplicat 3 avertismente în baza Legii nr. 55/2020. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 10 cadre ale ISU “Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea declară: “Începem anul cu speranța că vaccinarea ne va permite să revenim cât mai curând la o viață normală, cu toții. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, putem pune capăt pandemiei. Până atunci însă, trebuie să respectăm în continuare regulile și măsurile sanitare, care și-au dovedit deja eficiența”.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.