Accidente în weekend. Alcoolul, principala cauză a evenimentelor rutiere

805
Foto ©️ Alexandru Ciucle - Infotrafic Jud. Bihor
 

Luni, 26 octombrie, la ora 02.50, pe drumul comunal 29,în localitatea bihoreană Parhida, un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Tămășeu – Parhida, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a acroșat gardul unui imobil din localitate.

 

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,92 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni ușoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Drumuri Naționale și Europene continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Oradea / Implicat într-o coliziune frontală, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului, un autoturism sustras în scop de folosință.

Duminică, 25 octombrie, la ora 08.40, pe strada Ecaterina Teodoroiu din municipiul Oradea, un bărbat de 51 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, dinspre strada Aleea Ștrandului înspre strada Adevărului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Oradea.

În urma testării conducătorilor autoturismelor cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 51 de ani care conducea primul autoturism prezenta o concentrație alcoolică de 0,86mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 51 de ani că ar fi luat autoturismul respectiv, spre a-l conduce, de la un membru al familiei.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 51 de ani care conducea primul autoturism a suferit leziuni ușoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Vintere / Autoaccidentare, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a consumului de alcool.

Duminică, 25 octombrie, la ora 10.40, pe drumul județean 795, în afara localității bihorene Vintere, o femeie de 71 de ani, din comuna Buntești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Vintere – Răbăgani, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum.

Astfel, pe un carosabil umed, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, marcată și semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă în stânga direcției sale de deplasare și a lovit o movilă de pământ. 

În urma testării conducătoarei autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că aceasta prezenta o concentrație alcoolică de 0,33 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătoarei autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, conducătoarea autoturismului a suferit leziuni ușoare.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, iar poliţiştii Biroului Rutier Beiuș continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Oradea / Taximetrist rănit după ce un container metalic neasigurat a căzut pe autoturismul pe care îl conducea.

Vineri, 23 octombrie, la ora 15.20, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre strada Izvorului înspre strada Făcliei, nu a asigurat încărcătura pe care o transporta (o cutie metalică de aproximativ 2/3 metri), care, după intersecția cu stradaAdevărului, a căzut pe un autoturism care circula în regim de taxi, condus din sens opus de un bărbat de 36 de ani, din Oradea.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 36 de ani care conducea autoturismul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Sălard / Trei autovehicule implicate într-o coliziune.

Vineri, 23 octombrie, la ora 18.55, pe D.N. 19/E, în afara localității bihorene Sălard, un bărbat de 69 de ani, din localitatea bihoreană Petreu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării manevrei de depășire într-o curbă la stânga și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus din sens opus de un bărbat de 55 de ani, din Oradea.

În urma coliziunii, primul autoturism a ricoşat într-o autoutilitară condusă de un bărbat de 48 de ani, din comunaSâniob, județul Bihor și toate cele trei autovehicule au pătruns în șanțul de pe partea dreaptă a sensului înspre Oradea.

În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Totodată, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni ușoare.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naționale și Europene continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Petreu / Implicat într-un accident rutier în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului, a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției.

Vineri, 23 octombrie, la ora 17.40, pe D.N. 19/B, în afara localității bihorene Petreu, un bărbat de 33 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Petreu – Săcueni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi cu o concentraţie alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, într-o curbă spre stânga, semnalizată prin indicator, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns în şanțul de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare.

După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, abandonând autoturismul la fața locului și s-a întors în jurul orei 19.00.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului rutier, un tânăr de 20 de ani, din Suplacu de Barcău, pasager în autoturism, a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.