Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat noile plafoane la facturile de energie și gaz

743

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara noile plafoane la facturile la energie electrică și gaze. De asemenea, prim-ministrul a spus că peste un milion de facturi vor fi refăcute fără ca românii să fie debranșați.

 

Principalele declarații ale premierului:

  • La energie, plafonul va fi de 0,8 lei pe kilowatt-oră, iar consumul crește de la 300 la 500 de kw, ceea ce înseamnă 0,68 lei per kilowatt-oră pentru consumatorii casnici;
  • Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat prețul la energie electrică la un leu pe kilowatt;
  • La gaz, plafonul de preț va scădea de la 0,37 la 0,31 lei per kilowatt-oră;
  • La gaz, pentru IMM-uri, școli spitale biserici, se va asigura un preț de 0,37 lei per kilowatt;
  • Toate facturile emise greșit să fie stornate și retrimise, fără debranșarea și penalizarea utilizatorilor. Au fost peste un milion de facturi greșite;
  • Impactul pentru cele două luni de zile este de aproximativ 3 miliarde de lei.

Premierul Nicolae Ciucă spune că încă nu s-a discutat problema consumatorilor casnici care și-au plătit deja facturile eronate.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.