Incidente la mitingul pentru unirea Basarabiei cu România

165

Mii de tineri din Republica Moldova au ieșit pe marile bulevarde din Bucureşti. Unirea Basarabiei cu România este ţelul lor, cu atât mai presant cu cât, spun ei, presiunile Rusiei se simt tot mai acut. Mai multe incidente au avut loc între demonstranți și forțele de ordine. Cel puțin trei persoane au fost reținute, unul dintre ei fiind chiar liderul unioniștilor.

 

ACTUALIZARE 16: 15 -Problema a venit de la faptul că demonstranții aveau autorizația să parcurgă traseul Calea Unirii-Calea Universității, iar aceștia au vrut să treacă și prin Calea Victoriei. Tinerii nu au dat ascultare instrucțiunilor autorităților care nu au aprobat acest traseu și au mers pe Calea Victoriei.

Sunt câțiva lideri care se ceartă cu forțele de ordine, mai mulți tineri stringă „Unire”și „Piața Universității”.

ACTUALIZARE 16:00 -Incidente la mersul unioniștilor din capitală, la care participă mii de tineri din Republica Moldova.

Peste 200 de jandarmi au creat un lanț uman în jurul protestatarilor. Cel puțin trei persoane au fost reținute.

Piața Victoriei este blocată de cei strânși la mitingul unirii.

Ei cer unirea Basarabiei cu România, şi spun că aceasta ar trebui înfăptuită cât mai curând, pentru că presiunile Rusiei cresc de la o zi la alta.

Sursa: Digi24.ro

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.