Primarul din Vadu Crișului anunță trei zile de doliu, după moartea preotului Sorin Mititean

3245
Sorin Mititean
Sorin Mititean
Luni a încetat din viață preotul Sorin Mititean din Vadu Crișului. Preotul a împlinit 55 de ani în luna decembrie.

“A plecat prea devreme dintre noi, în urma unui infarct, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Primariei, Părintele Sorin Mititean, preotul bisericii ortodoxe din Vadu Crișului pe care cu credincioșie și responsabilitate, a păstorit-o adăugându-i realizări demne de prețuire: renovarea bisericii, înființarea corului “Bună Vestire” și Centrul de pictură pentru copii “Sfântul Nicolae”, a precizat pentru AlesdOnline, Dorel Cosma, primarul comunei.

În aceste condiții, primarul Dorel Cosma va convoca marți de la ora 09:00, Consiliul Local Vadu Crișului pentru a declara zilele de 12, 13 și 14 ianuarie 2021 zile de doliu local în comuna Vadu Crișului, în memoria iubitului preot paroh Sorin Mititean de la Parohia Ortodoxă din Vadu Crișului.

„Nu vom arbora drapelul negru, pentru că, potrivit legii, acesta se arborează doar la zilele de doliu național. În schimb în aceste zile vor fi interzise desfășurarea activităților cultural-artistice sau sportive pe raza comunei Vadu Crișului. Bunul Dumnezeu să-l odihnească!”, e mesajul Primăriei Vadu Crișului.

Localnicii au ridicat marţi la prânz un cort în curtea bisericii în care se va oficia în cursul serii slujba de stâlp, iar mâine, de la ora 13, slujba înmormântării.

Vestea decesului preotului Sorin Mititean, a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, credincioșii din parohie, și nu numai, exprimând condoleanțe față de familia îndoliată.

Citește și: Preotul ortodox din Vadu Crișului, Sorin Mititean, a murit la 55 de ani

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.