Preotul ortodox din Vadu Crișului, Sorin Mititean, a murit la 55 de ani

8831
Sorin Mititean
Sorin Mititean

Preotul ortodox din Vadu Crișului a murit la vârsta de 55 de ani, după ce a fost confirmat cu Covid-19, a precizat pentru AlesdOnline primarul din Vadu Crișului.

„Astăzi (luni-n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, în urma unui infarct, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Primariei, Părintele Sorin Mititean, preotul bisericii ortodoxe din Vadu Crișului”, a transmis Dorel Cosma, primarul comunei.

„Într-un alt ianuarie, cu 25 de ani în urmă, părintele Mititean Sorin a preluat parohia ortodoxa din Vadu Crișului, pe care cu credincioșie și responsabilitate, a păstorit-o adăugându-i realizări demne de prețuire: renovarea bisericii, înființarea corului „Bună Vestire” și Centrul de pictură pentru copii „Sfântul Nicolae”.

Și tot în ianuarie, când prima zăpadă a acestui an părea să aducă bucurie, a venit cu tristețe și lacrimi, aducând vestea „marii treceri” a preotului Mititean Sorin.

Cu lacrimi, sau împietriți de durere și neînțeles, aducem un omagiu și veșnică pomenire celui care a fost pe lângă un exemplar preot și un adevărat OM.”, transmit reprezentanții bisericii și conducerea primăriei din Vadu Crișului.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.