Părinţii lui Gabriel Cudi, băiatul din Țețchea ucis cu motocoasa protestează în fața Palatului de Justiție din Oradea (video)

3378
 

Cu o zi înainte de pronunțarea sentinței finale în cazul lui Gabriel Cudi, tânărul de 19 ani din Țețchea, ucis cu o motocoasă, părinții acestuia au organizat un protest în fața Palatului de Justiție din Oradea.

Oamenii sunt revoltați deoarece magistrații Curții de Apel Oradea au schimbat încadrarea juridică, din omor în ucidere din culpă și se tem că Vasile Onița, bărbatul care le-a ucis copilul, va primi o sentință favorabilă.

„Vrem să se facă dreptate pentru fiul nostru și să se schimbe încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor. Dorim să se repună dosarul pe rol, deoarece nu suntem de acord cu decizia Curții de Apel Oradea de a i se da ucidere din culpă. Totuși, a omorât un copil. Nu a fost o greșeală, cum susțin ei, sau că a fost un accident. Nu ai cum să omori un om și să spui că a fost un accident, când tu l-ai văzut față în față. Dorim să se audieze din nou toți martorii. În plus, soțul meu a acceptat să meargă la detectorul de minciuni și consider că nu este corect ca martorii și criminalii să refuze detectorul de minciuni. E clar că au ceva de ascuns. Nu înțeleg ce ar avea de ascuns și de ce nu spun adevărul”, a spus Mihaela Tușa, mama lui Gabriel Cudi.

Joi, 12 august, trebuie să dea sentința definitivă în dosar. Nu pot să cred că Tribunalul Bihor îl condamnă la omor și-i dă 10 ani de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Oradea, în același dosar, pe aceleași probe, trece la ucidere din culpă. Cum? Nu este corect, să-i dai cu suspendare la o adică. Căci la ucidere, pedeapsa este între unu și cinci ani și poate să fie cu suspendare. Totuși, copilul meu e mort de patru ani! El spune că nu l-a omorât, că nu a fost acolo, că nu l-a văzut. Are o mie și o sută de declarații, niciuna nu este identică. Astăzi e așa, mâine e alta. Noi am cerut și strămutarea dosarului de aici și să dovedim că el l-a omorât cu intenție. Noi nu o să ne oprim aici, o să mergem până în pânzele albe, pentru că cineva trebuie să facă dreptate pentru treaba asta. Unii fură o găină și primesc doi-trei ani de pușcărie. Ăsta a omorât un copil nevinovat și ce? Stă și-ți râde în față, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a mai declarat mama copilului.

Părinții au protestat întreaga zi și au declarat că vor să stea în fața Palatului de Justiție până joi, când este planificată pronunțarea deciziei definitive în dosar.

Reamintim că Vasile Onița, inculpatul în dosar, a fost condamnat în luna aprilie de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare pentru omor și la plata unor daune materiale în valoare de 18.580 de lei și despăgubiri de 100.000 de euro în favoarea familiei victimei (câte 60.000 de euro pentru mama tânărului, 30.000 de euro pentru sora acestuia și 10.000 de euro pentru bunică). La acestea s-au adăugat peste 5.000 de lei – onorariul avocatului părților civile și 6.000 de lei – cheltuieli judiciare avansate de către stat.

Citeste si:

Barbatul din Țețchea, acuzat că a ucis cu o motocoasă un tânăr de 19 ani, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. Decizia este definitiva

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.