Bărbatul acuzat că, a ucis cu motocoasa un tânăr din Ţeţchea a fost condamnat de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare și plata a 100.000 de euro daune morale

7736
Foto ©️ AlesdOnline

10 ani de închisoare este pedeapsa pe care a primit-o un bărbat din localitatea bihoreană Țețchea, acuzat că a ucis cu o motocoasă un tânăr. Prin sentința de vineri, Tribunalul Bihor l-a obligat pe inculpat să plătească și daune morale de 100.000 de euro familiei victimei. Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, scrie bihorjust.ro.

La mai bine de trei ani și jumătate de la moartea lui Gabriel Cudi și după 24 de termene, Tribunalul Bihor a decis: Inculpatul a comis o crimă, motiv pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Instanța a dispus confiscarea specială a ”motocoasei (…) folosită de către inculpat la săvârşirea faptei și ridicată de la acesta și aflată la camera de corpuri delicte”. În plus, s-a decis prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Inculpatul a fost obligat să plătească rudelor lui Gabriel Cudi daune materiale în valoare de 18.580 de lei și daune morale de 100.000 euro (câte 60.000 de euro pentru mama tânărului, 30.000 de euro pentru sora acestuia și 10.000 de euro pentru bunică). La acestea s-au adăugat peste 5.000 de lei – onorariul avocatului părților civile – și 6.000 de lei cheltuieli judiciare avansate de către stat, se arată în minuta hotărârii.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta hotărârii.

Citește pe același subiect:

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.