5.3 C
Aleşd
duminică, 27 noiembrie 2022
Acasă Local Technologie 5 lucruri pe care le folosesti in fiecare zi si care vor...

5 lucruri pe care le folosesti in fiecare zi si care vor disparea in 5 ani! Fara al 3-lea nu poti trai in acest moment

212
Technology in the hands of businessmen
Lumea e intr-o continua schimbare, iar lucrurile par sa se intample cu o viteza mai mare decat pana acum.

Tehnologia evolueaza pe repede-nainte, iar multe dintre lucrurile pe care le folosim in mod curent astazi s-ar putea sa dispara in viitor. Cei de la TechCrunch au facut o lista de obiecte care vor disparea in viitorul apropiat.

 

1. Parolele

O persoana trebuie sa tina minte, in medie, astazi, 19 parole. Cam jumatate dintre utilizatorii de internet isi aleg cuvinte simple si usor de spart.

Parolele vor fi inlocuite cu datele biometrice. Deja exista de ani de zile telefoane si laptopuri cu scanare de amprente, astfel ca de aici pana la folosirea datelor biometrice la scara mai larga lucrurile ar trebui sa se miste de la sine.

2. Stick-urile USB

Pana in 2020, 70% din locuitorii blogului vor avea un smartphone. Cloud-ul este, de asemenea, tot mai folosit si adesea companiile ofera stocare nelimitata sau aproape nelimitata. Stick-urile de memorie vor fi, asadar, pe cale de disparitie, pentru ca vom muta, de la unul la altul, fisierele digital.

3. Banii fizici si cardurile de credit

Toate vor fi inlocuite cu portofelul digital. Deja, in Statele Unite ale Americii, lumea foloseste tot mai mult  metodele moderne de plata, de exemplu folosind telefonul mobil. Unii analisti spun ca viitorul este al monedelor virtuale, precum Bitcoin. Indiferent ce se va intampla, folosim pe zi ce trece tot mai putini bani fizici, astfel ca zilele lor par numarate.

4. Telecomanda

Toata lumea uraste sa caute prin casa telecomanda, astfel ca cel mai probabil nimeni nu va plange la disparitia ei. O parte dintre televizoare pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului, iar in viitor vom putea folosi comanda vocala sau gesturi.

5. Documentele de hartie

Tiparim mai putin decat tipaream acum cativa ani, iar lucrurile vor continua sa evolueze pe aceasta directie. In cloud vom putea semna contracte si nimanui nu i se va parea ciudat.

Accesul la un document digital se va face mult mai usor decat la unul pe hartie.

Sursa: Yoda

 

Urmărește-ne și pe Google News