Misu Negritoiu: Tariful RCA calculat pe 15 septembrie de fata cu transportatorii va fi modificat. Probabil va creste

235

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, afirma, intr-un interviu pentru Profit.ro, ca tinta de tarif RCA calculata initial in prezenta asociatiilor transportatorilor va fi modificata.

Cea mai importanta influenta va veni dinspre reevaluarea cheltuielilor administrative suportate de firmele de asigurare, spune seful ASF, conform News.ro.

Pe 15 septembrie, cu ocazia primei incercari de a stabili un tarif maximal, a fost luat in calcul un nivel al cheltuielilor administrative de doar 25%, intrucat Legea RCA, care tocmai trecuse de Senat, plafona cheltuielile la acest nivel. Ulterior, insa, pe 19 septembrie, a aparut Ordonanta de Urgenta privind RCA, care nu a inclus nicio limitare.

In concluzie va fi nevoie de o reevaluare a tintei de tarif, deoarece cheltuielile administrative ale asiguratorilor merg spre 40%. Deci este de asteptat ca tinta initiala sa creasca cu aproximativ 15%, spune Negritoiu in interviul acordat Profit.ro.

Transportatorii si ASF au ajuns, pe 15 septembrie, la un acord privind stabilirea unei tinte de tarif de 7.500 de lei pentru camioanele de peste 16 tone. Un adaos de 15% la acest tarif ar insemna un nou pret de aproximativ 8.600 de lei. O alta posibila cauza pentru modificarea tarifelor este si reactualizarea bazei de date a ASF, care, deocamdata, nu contine si informatiile de la Carpatica Asig, societate care avea una dintre cele mai ridicate daunalitati din piata.

Pe de alta parte, arata presedintele ASF, tariful maxim va fi rezultatul unui calcul sec, nicidecum al unei negocieri.

Sursa: StirilePROTV.ro

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.