Poliţiştii au spart încă o petrecere la Măgeşti

2331

Poliţiştii bihoreni au făcut controale, sâmbătă seară, în tot judeţul, pentru a depista dacă se respectă regulile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

În urma controalelor polițiștii au oprit un eveniment (discotecă) la care participau aproximativ 400 de persoane. Petrecăreții se aflau atât în interiorul unui local cât și pe terasa localului, spun autoritățile.

„Duminică, 23 mai, în jurul orei 00.10, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției orașului Aleșd s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o societate comercială din localitatea bihoreană Cacuciu Nou, comuna Măgești, atât în interior, cât și pe terasa localului, se desfășura un eveniment (discotecă) încălcându-se astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc.).

În momentul intervenției polițiștilor, în locația respectivă se aflau aproximativ 400 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt de polițiștii bihoreni.

În consecință, administratorul societății comerciale respective a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19., precum și cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 1991, pentru servirea de băuturi alcoolice și nonalcoolice în afara programului de funcționare”, se arată într-o informare transmisă de IPJ Bihor.

La eveniment au intervenit polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod, cei ai Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției orașului Aleșd, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni, alături de inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, împreună cu o grupă de intervenție de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor.

Localul a fost amendat şi sâmbăta trecută, când acolo petreceau aproximativ 500 de persoane.

Tot, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 155 de mijloace de transport, din care 83 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 24.500 de lei. 

Dintre acestea, 38 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 5.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 7 sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.