Comuna Bulz se pregăteşte de alegeri, după decesul primarului

1267
Primăria Bulz

Instituția Prefectului – Județul Bihor a demarat procedurile prevăzute de lege în situația încetării mandatului de primar, ca urmare a decesului primarului Augustin Mircea Sărăcuț.

 

Prefectul Dumitru Țiplea a emis un ordin privind constatarea încetării mandatului de primar, în baza referatului înaintat de către secretarul general al comunei Bulz. Ordinul prefectului a fost comunicat, conform procedurilor, către Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Electorală Permanentă, Consiliul Local al comunei Bulz și Primăria comunei Bulz. Totodată, prefectul a solicitat Autorității Electorale Permanente să înainteze către Guvern o propunere a datei privind organizarea alegerilor pentru funcția de primar în comună.

Până la alegerea unui nou primar, conform Codului Administrativ aprobat prin OUG nr.57/2019, atribuțiile acestuia sunt exercitate de drept de către viceprimarul comunei Bulz.

Data organizării alegerilor se va stabili de către Guvern în termen de maximum 90 de zile de la data emiterii ordinului de prefect.

Reamintim că primarul de la Bulz, Augustin Sărăcuț, în vârstă de 54 de ani, a decedat în 30 noiembrie, după ce a suferit un infarct.

Augustin – Mircea Sărăcuț se afla la al cincilea mandat de primar al comunei Bulz, candidând la ultimul dintre acestea din partea formațiunii PSD.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.