Borod, Şuncuiuş și Vadu Crişului sunt câteva localităţi afectate de furtuna de duminică după-amiază

11843
Foto © Remus Pascoi

La Borod a plouat torenţial, cu grindină în acesta după-amiaza, mai mulţi copaci și stâlpi fiind doborâţi.

Pe Facebook au apărut imagini de la Şuncuius şi Vadu Crişului unde a plouat torențial cu gheaţă.

„Până la această oră, prin apelurile primite prin 112 ne-a fost semnalat că 3 stâlpi de curent au căzut în comuna Şuncuiuş, iar un stâlp la intrarea  în localitatea Borod dinspre Aleşd. Deocamdată nu s-a impus intervenţia forţelor de intervenţie ale ISU Crişana”, a declarat potrivit BIHOREANUL căpitanul Horia Cheregi, de la biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, codul portocaliu este în vigoare până la ora 19:00 şi afectează localităţile Beiuș, Aștileu, Budureasa, Buntești, Căbești, Căpâlna, Ceica, Cociuba Mare, Copăcel, Curățele, Dobrești, Drăgănești, Drăgești, Finiș, Hidișelu de Sus, Holod, Husasău de Tinca, Lăzăreni, Lazuri de Beiuș, Măgești, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roșia, Sâmbăta, Șoimi, Șuncuiuș, Tărcaia, Țețchea, Tinca, Uileacu de Beiuș, Vadu Crișului, Vârciorog;

Se vor semnala: vant puternic cu aspect de vijelie, averse de ploaie care vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni medii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră pe DN1 (E60Oradea – Huedin se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ, la intrarea în localitatea Borod dinspre Aleșd, după ce un stâlp electric s-a prăbușit peste carosabil.Traficul este îngreunat în acest loc și din cauza ploii torențiale.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.