Restricții de weekend în 9 localități din Bihor. Vadu Crișului, Vârciorog, Aușeu și Șuncuiuș în scenariul roșu

4838
Polița
Foto caracter ilustrativ
CJSU Bihor a adoptat vineri, 02 aprilie, Hotărârea nr. 29, privind restricțiile aplicate în localitățile din județ, în funcție de incidență, cu scopul de a stopa răspândirea virusului Sars-Cov-2.

Potrivit hotărârii de vineri a CJSU Bihor, restricțiile de weekend se aplică în Oradea – unde rata de infectare este de 4,75 la mie, în Oșorhei (4.05‰), Sălacea (4.24‰), Sântandrei (4.37‰), Curtuișeni (4.58‰), Avram Iancu (4.58‰), Cetariu (6.02‰) și Valea lui Mihai (6.63‰). Astfel, de sâmbătă, magazinele și toate localurile se vor închide la ora 18, iar de la ora 20 intră în vigoare restricții de circulație. Măsurile se aplică pe lângă cele de interzicere a activităților la interior a localurilor, sălilor de jocuri, cinematografelor și instituțiilor de spectacole. În Mădăras, singura localitate din județ unde rata de infectare a depășit 7,5 la mia de locuitori, aceste restricții se aplică și pe parcursul săptămânii.

În scenariul roșu, cu o incidență a noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 cuprinsă între 3 și 4 la mie sunt nouă localități: Vadu Crișului, Vârciorog, Sânmartin, Aușeu, Șuncuiuș, Toboliu, Salonta, Borș și Tinca. În aceste localități cafenelele, restaurantele, sălile de jocuri, cinematografele și instituțiile de spectacole nu au voie să desfășoare activități cu clienții în spații interioare, iar orarul lor de funcționare este între orele 6:00 și 22:00. Magazinele vor închide în aceste localități la ora 21:00, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte sunt valabile de la ora 22:00.

29 de localități, printre care și orașul Aleșd, sunt în scenariul galben, cu o incidență a noilor cazuri COVID-19 cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori. În aceste localități localurile, sălile de jocuri de noroc și instituțiile de spectacole/cinematografele pot permite accesul publicului în spații interioare în limita a 30% din locuri.

Centrele de vaccinare și cabinetele medicale NU se închid la ora 18:00 în localitățile cu incidență de peste 4 cazuri/1.000 locuitori, iar cetățenii se pot deplasa pentru efectuarea tratamentelor și după ora 20:00, dacă este cazul.

Lista localităților în care se impun măsuri de sănătate publică se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.

Mai jos puteți parcurge integral Hotărârea nr. 29:

HCJSU-nr.29-APRILIE-2021-1

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.