Joi, a avut loc editia a II-a a CONCURSULUI INTERJUDETEAN “MICUL CONSTRUCTOR ECOLOGIST” organizat de Clubul Copiilor Alesd

455

Concursul s-a desfasurat sub egida Ministerului Educatiei Nationale si a Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, fiind aprobat in Calendarul Activitatilor Educative Regionale si Interjudetene (CAERI), pozitia 322. Coordonatorii proiectului sunt prof. Gal Mihaela si prof. Luca Lidia Aurora.

Concursul a avut doua etape: una indirecta, la care participantii au trimis lucrari prin posta si una directa, care s-a desfasurat joi, 16 mai, la Clubul Copiilor. La ambele etape au participat concurenti de la scoli, palate si cluburi ale copiilor din judetele Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Salaj, Timis si municipiul Bucuresti.

La deschidere a fost prezent si reprezentantul Primariei Alesd, d-l Ciprian Bica, director al Centrului de Informare si Promovare Turistica Alesd, care a facut o scurta prezentare a obiectivelor turistice din zona. De asemenea a fost prezenta prof. metodist Filip Carmen de la Palatul Copiilor Oradea responsabila cu monitorizarea activitatii.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni:
• Machete şi construcţii din materiale reciclabile
• Lucrări decorative din deşeuri
Juriul a fost format din trei membri: prof. Debreczeni Monica, prof. Vasca Viorica de la Liceul Teoretic „C-tin Serban” Alesd si prof. Pat Adela de la Palatul Copiilor Oradea.

Activităţile practice sunt indispensabile în formarea copiilor, contribuind la formarea de deprinderi şi priceperi practice necesare adultului de mâine, care va fi pus în situaţia de a executa mici reparaţii casnice şi va trebui să găsească soluţii în proiectarea şi confecţionarea unor obiecte decorative sau utile. Dacă în aceste acţiuni se respectă şi principii ecologiste, folosindu-se şi materiale reciclabile, copiii vor înţelege că în orice schimbare adusă mediului înconjurător trebuie respectată natura.

Coordonatorii acestui proiect considera că orice activităţi educative organizate pe această temă, vor avea un amplu impact asupra elevilor şi cadrelor didactice. Lucrarile copiilor pot fi vizionate de catre doritori, ele fiind expuse in holul Clubului Copiilor din Alesd pana la finalul anului scolar.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.