Câinii maidanezi, ridicaţi de pe străzile din Aleșd

1023
 

Sâmbătă, membri Asociației „Animale Shieldsau început să adune câinii din cartierele Aleșdului. De acolo au venit şi cele mai multe sesizări din partea cetăţenilor deranjaţi de patrupedele fără stăpân. 

Toţi câinii vor fi sterilizaţi şi microcipaţi, astfel încât autorităţile să aibă o mai bună evidenţă a lor.

Toţi câinii adunaţi de pe străzi sunt transportaţi la adăpostul Asociatei „Animale Shields” din Oradea unde vor fi îngrijiți corespunzător urmând a fi dați spre adopție. Vom proceda la ridicarea tuturor câinilor, în urma sesizărilor pe care le-am primit„, a precizat primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

Primăria orașului Aleșd a eliberat recent autorizația de construcție pentru adăpostul care se va realiza în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, a mai spus primarul Todoca.

Consiliul Județean Bihor va finanța construirea adăpostului (în limita sumei maxime de 320.000 lei fără T.V.A.). De asemenea va achiziționa o autoutilitară dotată cu echipament adecvat (cușcă portabilă, dispozitiv de ridicare și remorcă) destinate transportului câinilor fără stăpân.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.