A fost semnat contractul de asociere pentru adăpostul de câini fără stăpân din orașul Aleșd

876
câinii fără stăpân din orașul Aleșd

Astăzi, 18 mai, a fost semnat contractul de asociere între Consiliul Județean Bihor, Municipiul Salonta, Municipiul Marghita, Municipiul Beiuș, Orașul Aleșd și Societatea Administrația Domeniului Public SA (ADP) în vederea realizării în comun a patru adăposturi publice pentru câinii fără stăpân și a prestării în bune condiții a serviciului public specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân în Unitățile Administrativ-Teritoriale (U.A.T.-uri) din Județul Bihor. 

Consiliul Județean Bihor va realiza proiectul tehnic, va finanța construirea adăposturilor (în limita sumei maxime de 150.000 lei fără T.V.A./adăpost/U.A.T) și va achiziționa cinci autoutilitare: patru autoutilitare de capacitate mică și o autoutilitară de capacitate mare. Acestea vor fi dotate cuechipament adecvat (cușcă portabilă, dispozitiv de ridicare șiremorcă) destinate transportului câinilor fără stăpân.

Cele patru U.A.T.-uri vor pune la dispoziție terenurile pentru construirea adăposturilor, vor înființa serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân și vor derula campanii de stopare a înmulțirii acestor animale. Totodată, vor încheia contracte sau protocoale de colaborare cu localitățile învecinate interesate de acest serviciu. 

Administrația Domeniului Public Oradea va asigura lunarservicii de transport, cheltuieli materiale și proceduri medicale obligatorii privind cazarea în „Adăpostul Grivei” din Oradea.  

Vă reamintim că în ședința ordinară din 30 martie 2021 a fost adoptat proiectul de hotărâre privind asocierea dintre Consiliul Județean Bihor, primăriile municipiilor Salonta, Marghita, Beiuș, primăria orașului Aleșd și Administrația Domeniului Public din Oradea (ADP), în scopul gestionării unor adăposturi pentru câinii fără stăpân.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.