Cehia a solicitat ajutorul Germaniei, Elveției și Poloniei pentru a primi pacienții cu Covid-19 care nu mai au loc în spitalele

389

Cehia cere ajutorul țărilor vecine pentru tratarea pacienților cu Covid-19, după ce situația din spitalele sale a ajuns într-un punct critic.

Vineri dimineaţă erau spitalizaţi 8.153 de pacienţi COVID-19, dintre care 1.735 la Terapie Intensivă. “Numărul mare al pacienților infectați recent a crescut presiunea resimțită la nivelul sistemului de sănătate, iar numărul pacienților care necesită spitalizare continuă să crească”, au declarat reprezentanții Ministerului.

Citește și …

O delegație medicală pleacă miercuri din Oradea, pentru a ajuta Slovacia în lupta cu virusul Covid-19

În unele regiuni, spitalele au epuizat capacitatea de internare, astfel încât a fost nevoie ca unii pacienți să fie transferați la sute de kilometri depărtare. La nivel național, doar 13% din capacitatea de la ATI era liberă, iar în capitala Praga, numai 5%.

În prezent, Cehia are cea mai ridicată rată de noi infecţii din Uniunea Europeană. Peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile. De la debutul pandemiei, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infecţie şi 21.235 de decese din cauza coronavirusului.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.