O delegație medicală pleacă miercuri din Oradea, pentru a ajuta Slovacia în lupta cu virusul Covid-19

1143
 

Slovacia cere disperată ajutor de la Uniunea Europeană. În ultima săptămână, Slovacia a avut 100 de decese pe zi la o populaţie de 5 milioane. Cea mai mare rată din lume, peste ţara vecină, Cehia.

Totul a plecat de la o tulpină nouă care a făcut ravagii. Iar ritmul de vaccinare nu este suficient: au fost imunizate 272 de mii de persoane până acum. Astfel, Ministrul de Externe al ţării a făcut cerut public ajutor de la Uniunea Europeană.

IVAN KORCOK – Ministrul de Externe al Slovaciei: Voi informa Consiliul European cu privire la situaţia foarte rea din Slovacia când vine vorba de pandemie. Avem cea mai mare rată de decese din lume şi voi întreba, voi căuta oportunităţi cu colegii mei să vedem dacă putem să primim o livrare de vaccin în Slovacia.

O delegație medicală va pleca miercuri din Oradea, pentru a ajuta Slovacia în lupta cu virusul Covid-19. Echipa are în componență 14 cadre medicale (5 medici și 9 asistenți din Târgu Mureș, Bacău, Iași și Oradea) și este condusă tot de dr. Alin Suciu, medic în Oradea (medic specialist în Medicină de Urgență și rezident în anul V la Pneumologie).

Membrii echipei au sosit marți după-amiază la Aeroportul din Oradea, iar în cursul zilei de azi vor pleca la Institutul de Boli Cardiovasculare din Bratislava, unde vor lucra timp de trei săptămâni, ajutându-și colegii de acolo în lupta pentru salvarea pacienților infectați cu virusul Covid-19.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.