După caniculă, vin furtunile: Cod galben de vijelii și grindină în Bihor

2685
Foto © Bejan Nicoleta Laura
 

După codul roșu de caniculă, vin vijeliile! ANM a emis vineri un cod galben de furtuni.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care va afecta, total sau parţial, 30 de judeţe din ţară inclusiv județul Bihor pe parcursul zilei de vineri.

Astfel, vineri în intervalul orar 13:00 – 21:00, în nord-vestul, centrul şi local în sudul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului şi vijelii (cu viteze de peste 55…75 km/h), descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp.

Reamintim că județul Bihor se află sub incidența unei avertizări de cod roșu de caniculă, cu temperaturi ce ajung până la 39 de grade.

De asemenea meteorologii transmit că vremea va fi călduroasă și în weekend, emițând și o avertizare cod galben „de căldură și disconfort termic ridicat”, cu temperaturi maxime cuprinse între 33 și 36 de grade, valabilă sâmbătă și duminică în județul Bihor.

 

Urmărește-ne și pe Google News