Cod portocaliu de ploi abundente până vineri dimineață în Bihor

241
 

Meteorologii au emis miercuri dimineață o alertă meteo de cod portocaliu de ploi abundente, pentru județul Bihor, valabilă până vineri dimineață.

 

Avertizarea meteo cuprinde intervalul 30 septembrie ora 10:00 și este valabilă până vineri, la aceeași oră.

Potrivit meteorologilor se vor semnala ploi abundente în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

In judetele marcate cu galben, fenomenele meteorologice prognozate (vant puternic, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, temperature extreme, ploi si ceata) vor fi temporar periculoase pentru anumite actitati, dar alfel sunt obisnuite pentru perioada respectiva sau zona specificata.

In vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zona de munte va ploua si se vor acumula cantitati de apa insemnate ce vor depasi 25…35 l/mp.

Miercuri, 30 septembrie, vantul va avea intensificari la munte, in special pe creste, unde la rafala va sufla cu peste 80 km/h, iar local si temporar si in sudul teritoriului, cu viteze in general de 55…60 km/h.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.