Seară de film: EXOD DE SUFLETE. Invitat: regizorul Orădean Csaba Bereczki

125
EXOD DE SUFLETE

Regizorul orădean Csaba Bereczki se întoarce în orașul natal pentru a prezenta filmul documentar Exod de Suflete. Filmul descrie aventurile unui grup de evrei și aduce în atenția publicului provocările acestora din punct de vedere cutural, religios, de integrare, într-un mod plin de dinamism și umor.

Proiecția filmului va avea loc în cadrul Sinagogii Sion din Oradea în 8 noiembrie 2019.

Evenimentul va începe la ora 18.00 cu un cuvânt al regizorului și al Danei Ionașcu, președinta Clubului Rotary Art Nouveau, organizatorul principal.

Pe lângă vizionarea filmului, seara mai cuprinde momente surpriză pregătite de partenerii evenimentului:

Comunitatea Evreilor din Oradea si Jewish Community Center
Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia
Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judetul Bihor.

Acțiunea beneficiază de susținerea Rotary District 2241 România și Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de către Rotary Club Oradea Art Nouveau cu scopul de a atrage donații pentru refacerea orgii Sinagogii Sion din Oradea. Costul total al restaurării depășește 40.000 euro.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.