Proverbe și zicători….

Poporul ăsta, așa ”rupt în fund, dar mândru” cum este el are tone de inteligență populară. Trebuie doar să mai deschidem câte o carte! Chiar de povești dacă ar fi cartea.

Din păcate, nu vrem să ținem cont de ea!De inteligența aceasta populară! Mergând pe principiul”capul plecat, sabia nu-l taie”, ne-am obișnuit să ne ondulăm coloana(aia vertebrală, nu cea a lui Oprea) in fața străinilor de am ajuns campioni olimpici la giumbușlucuri. Tot ce e din străinătate e ”musai” mai bun ca al nostru, toți străinii care vin pe la noi sunt neaparat ”domni”. Nici din greșeală n-au venit să ne golească cămara și cu siguranță nici n-au auzit de conceptul de ”șpagă” sau ”peșcheș”. Numai noi suntem corupți, dovadă că în nici un dosar de mare corupție cu multinaționale nu există nici un corupt străin. E ca în cazul fecioarei care a născut, iertată-mi fie comparația blasfemiatoare!

Ce nu vrem noi să înțelegem e că nu degeaba spuneau bătrânii:” nu fă pe prostul, că s-ar putea să ramâi așa”! Uite, spre exemplu cazul cu ”reportajul” realizat de Sky News pe tema traficului de arme din România. După ce că ”jurnalistul” Stuart Ramsay ne face ”samsari” de arme pe care le vindem inclusiv teroriștilor ISIS(bau-baul secolului 21), ne mai și râde în față și ne face habarniști. Cică n-am ști noi ce e acela jurnalism și habar n-avem noi de cum se fac materialele acestea! Niște înapoiați, dom le!

Apăi, dacă făcătura aia de material se numește reportaj, nici nu vrem să știm de astfel de ”jurnalism”! Dixit!

Învățătura principală din această pățanie este următoarea, desprinsă tot din înțelepciunea populară:”corb la corb, nu-și scoate ochii”! Adică: dacă nu ne apărăm noi, nu ne apără nimeni! Noi am cam uitat că ”sângele apă nu se face”! În timp ce postul de televiziune iși apără angajatul în ciuda tutor evidențelor, noi stăm! Stăm și înghițim, așa cum ne-am obișnuit de-a lungul vremii să stăm cu capul plecat și cu cușma în mână in fața boierului…

Deșteaptă-te române și îndreaptă-ți coloana vertebrală! Nu te mai lăsa scuipat! Nu te mai lăsa dat la o parte. Chestiunea aceasta denigratoare nu are alt scop decăt a întreține in Europa o stare potrivnică intrării noastre in Schengen, menținerii noastre pe o poziție inferioară și la masa săracilor a ”Bunei si Marii” Europe.

Păi dacă suntem atât de înapoiați pe cât ne vor ei, atunci să ne comportăm ca atare, zic eu. Să aplicăm legea talionului:”ochi pentru ochi, și dinte pentru dinte”!

Sau să le demonstrăm că se inșeală? Aceasta-i intrebarea, domnule ”SIR”, care ai spoliat jumătate din planetă si acum vii și ne dai lecții de bună purtare și democrație!