26 de localități din Bihor rămân în scenariul roșu. Rata de infectare în Aleșd scade la 1,94 la mie

9514
ambulanta covid
Foto ©️ AlesdOnline

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU) a actualizat vineri, 04 decembrie, lista localităților din Bihor, în care se impun măsuri de sănătate publică. Potrivit Hotărârii CJSU nr.63, din 4 decembrie, în acest moment se află în județul Bihor, 26 de localități în scenariul roșu, și alte 40 în scenariul galben.

Cele 26 de localități, aflate în scenariul roșu sunt: Câmpani, Nucet, Borș, Vârciorog, Curtuișeni, Oradea, Sântandrei, Rieni, Oșorhei, Sâmbăta, Beiuș, Pomezeu, Ștei, Sânmartin, Nojorid, Sârbi, Uileacu de Beiuș, Căpâlna, Răbăgani, Chișlaz, Balc, Marghita, Cociuba Mare, Pocola, Biharia și Ineu.

Restricțiile aplicate localităților aflate în scenariul roșu se referă la interzicerea activității cu publicul a localurilor în interior, cu precizarea că este permisă livrearea la domiciliu, sau prepararea în regim de catering. Alte restricții vizează domeniul cultural, și instituțiile de spectacole, concerte. Activitatea operatorilor economici în spații închise în domeniul piscinelor, locurilor de joacă și sălilor de noroc este interzisă.

Cele 40 de localități, aflate în scenariul galben sunt: Abrămuț, Tulca, Vașcău, Săcădat, Husasău de Tinca, Vadu Crișului, Măgești, Sălard, Tileagd, Cefa, Paleu, Girișu de Criș, Holod, Lazuri de Beiuș, Sânnicolau Român, Tărcaia, Roșiori, Cetariu, Lăzăreni, Săcueni, Popești, Cărpinet, Ceica, Gepiu, Mădăras, Drăgănești, Abram, Șoimi, Brusturi, Aleșd, Tămășeu, Țețchea, Salonta, Tinca, Ciumeghiu, Pietroasa, Suplacu de Barcău, Boianu Mare, Criștioru de Jos, Buntești, Tăuteu și Diosig.

Restricțiile care se aplică acestor localități sunt: Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și este limitată la intervalul orar 06.00-22.00. Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.

Vezi mai jos rata de infectare pentru fiecare localitate:

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.