VICTORIE NESPERATĂ!CRIȘUL ALEȘD – CAO OARADEA 2 – 1 (1-1) LA JUNIORI 2-2

316

Stadion: Crișul
Spectatori cca. 100
Au marcat: Todor ( 28, 76) / Torok ( 40)
C.G. Mândrilă, Todor// Haș, Costea, Balog, Varodi, Pașca
C.R. Costea (85)
Arbitrii: Orban Norbert, Moza Adina Florina, Lăzurean Răzvan
Obs. AJF. Radu Bitea.
CRIȘUL: Groze, Gyori, Mălai, Mândrilă, Gavriluț Buda ( 81 Olar), Țap, Laszlo (88 Mărghitaș), Crăciune, Todor, Horvath( 90 Pascar) Antrenor Ciprian Fogarași
C . A. O. Rusca, Hosu (78 Ban), Blagea (76 Ciocan), Haș, Costea, Torok (46 Pașca), Balog( 80 Panti), Hasan, Tenke, Letan, Varodi. Antrenor > Florin Fărcaș

Înainte de meci, nimeni nu ar fi pronosticat victoria gazdelor, având în vedere poziția în clasament precum și rezultatele precedente ale ambelor echipe. După înfrângerea la scor a Crișului în meciul de la Sânmartin, în fața viitoarei campioane a ligii a IV-a , o victorie împotriva celei de a doua clasată ar fi fost o aberație. Și totuși minunea s-a petrecut. După aspectul general al jocului se poate afirma fără dubii, că rezultatul a fost deplin meritat, pe teren echilibru în joc a anulat diferența de valoare și clasament dintre echipe. Jucătorii Crișului au demonstrat că rezultatele și mai ales poziția în clasament sunt neconforme cu jocul prestat. O mobilizare exemplară și determinare au caracterizat jocul gazdelor. Pe de altă parte nu se poate afirma că echipa din Oradea nu ar fi prestat un joc bun , din contră, atât valoarea și tinerețea jucătorilor, cât și exprimarea lor tactică, sunt argumente ce exprimă seriozitatea în pregătire și poziția lor în clasament. . Profesionalismul antrenorului, s-a oglindit în prestația jucătorilor. Radiografia meciului exprimă realitatea din teren, ocaziile la ambele porți putea oferi șansa victoriei ambelor echipe. Dar norocul a fost de această dată de partea gazdelor . După un început ezitant din partea gazdelor, elevii lui Ciprian Fogarași sau „trezit” au intrat în joc, anunțând intenția ofensivă și speranța într-un joc bun și victorie, care să-i îndepărteze de zona periferică a clasamentului. Todor,( 28) cel mai bun de pe teren, preia o minge la mijlocul terenului,și printr-o cursă solitară , în viteză, pătrunde în careu depășind apărarea oaspeților surprinsă de fază, și din 10 m. înscrie pe sub portar, 1- 1. Jocul dinamic, în viteză creează și alte oportunități de gol la ambele porți.

Am reținut șutul puternic a lui Țap(29) care îl „întinde ” pe portar. În replică oaspeții prin Torok ratează ocazia meciului și egalarea. Din 2 m. în fața porții șutează pe lângă bară. Egalarea este consemnată de același Torok (40), când în urma unei aglomerări în careul gazdelor , mingea șutată spre poartă se lovește de umărul lui Torok și intră în poartă, 1-1. Repriza a doua este foarte disputată, apetitul ofensiv al echipelor creează oportunități de gol la ambele porți. Dintre acestea am reținut pătrunderea lui Laszlo (65), când șutul său puternic și precis este apărat de portar. Horvath (70) este împins în careu, dar nu obține nimic ? Golul câștigător este opera aceluiași Todor( 76), când, din colțul careului șutează puternic, mingea șterge bara laterală la vinclu și deviază în poartă, , făcând imposibilă intervenția portarului.2-1.

Oaspeții apasă pe accelerație, dar nervozitatea și inspirația portarului Groze le-au anulat șansele de egalare, consemnând victoria meritată a gazdelor.

Nicu Răcuciu

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.