United Bihor a câștigat la limită cu formația CSM Târgu Mureș într-o partidă disputată în Sâmbăta Mare pe terenul din Tileagd

153
United Bihor
Foto ©️ United Bihor

Efort răsplătit prin victorie United Bihor a câștigat alte trei puncte extrem importante, învigând la limită formația CSM Târgu Mureș, scor 3-2, într-o partidă disputată în Sâmbăta Mare pe terenul din Tileagd, în cadrul ligii secunde feminine.

Bihorencele au început bine jocul, deschizând scorul prin Kósa Alexandra și chiar dacă au fost egalate, relativ repede, au reușit să termine prima repriză în avantaj, grație reușitelor Adrianei Farcaș și Biancăi Marghină. După pauză, vizitatoarele au dominat jocul, dar intervențiile salvatoare ale portăriței Adriana Cioară au făcut ca tabela să rămână nemodificată până cu zeceminute înainte de final. Din fericire gazdele au rezistat presiunii, iar golul egalizator nu a mai apărut până la ultimul fluier al arbitrului de centru din Sălaj, Szabo Krisztina.

În primul rând doresc să felicit fetele pentru dăruire și pentru ambiția cu care au abordat acest joc, chiar și în momentele de final când resursele de energie păreau a fi epuizate în totalitate. A fost un meci foarte echilibrat și dificil din toate punctele de vedere. Am avut momente foarte bune, dar si o căd ere pe final pe fondul oboselii și lipsei de concentrare. Una peste alta sunt mulțumit. Am obținut a treia victorie consecutivă și suntem aproape de a îndeplinii un obiectiv care la începtul sezonului părea mai multun vis, mai ales dacă ținem cont de condițiile financiare de la club” – a afirmat Raul Bălăiban, antrenorul ACS United Bihor.

Pentru United urmează miercuri o etapă intermediară la București, în compania liderului grupei, Dream Team București. ”Suntem încrezători că putem obține un rezultat pozitiv, chiardacă meciul se joacă în cursul săptămânii și nu vom putea beneficia de aportul tuturor titularelor. Trebuie să acceptăm faptul că o parte dintre fete nu va face deplasarea din cauza serviciului. Am încredere, însă, că jucătoarele care vor ajungeîn Capitală, vor da totul și vor lupta ca o adevărată echipăpentru a obține un rezultat bun” – adăugat antrenorul celor de la United.

Ne asteapta un drum lung, costisitor in cursul saptamanii !!!

Inițial, clubul bihorean a ajuns la o înțelegere cu echipa pregătită de Irina Giurgiu, selecționerul reprezentativei feminine U17, pentru ca meciul să se dispute în penultima rundă, când ambele formații aveau etapă liberă, dar gruparea din Capitală s-a răzgândit, văzând, probabil, rezultatele buneo bținute de bihorene. În șase jocuri disputate United are un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri, unul pe teren (1-3 cu Dream Team) și altul la masa verde (0-3 cu Onix Râmnicu Sărat, joccare nu s-a disputat din cauza lipsei celui de-al doilea medic prevăzut de regulament) și se clasează pe locul secund, care asigură prezența la barajul de promovare în Liga1.

Componentele clubului bihorean cu sediul la Aleșd, nu au însă doar motive de bucurie, problemele financiare cu care se confruntă echipa umbrind rezultatele foarte bune de până acum.

În lipsa unor sponsori care să ne ajute, am făcut eforturi supraomenești să disputăm jocurile de până acum, dar pasiunea pentru fotbal nu poate ține loc, la nesfârșit, de bani. Am ajuns până aici și grație sprijinului acordat pentru doua etape de oameni inimoși și iubitori de fotbal, precum Sebastian Popa, George Zima, Radu Bitea și Dorin Boca, iar acum, când bugetele au fost aprobate, vom bate și la ușa autorităților locale și județene pentru a ne oferii sprijin prin proiectene rambursabile. Sperăm ca solicitările noastre să fie onorate, mai ales că înainte de a cere sprijin, am oferit: rezultate și seriozitate. De șapte ani, reprezentăm județul Bihor în fotbalul românesc, iar la ora actuală suntem singura echipă care activează la nivelul eșalonului secund” – susține președintele United, Ficuț Csaba.

United Bihor – CSM Târgu Mureș 3-2 (3-1)

Au marcat: Kosa Alexandra 3, Farcaș Adriana 23, Marghină Bianca 25 / Ciotlăuș Ioana 16, Melearcă Lucia 80

United: Adriana Cioară – Georgiana Goga, Maria Tyoran, Adriana Farcaș, Andreea Moza (Herbei Ramona min.80) – Alexandra Pantea, Daiana Nasie (Covaciu Diana min 88), Bianca Margină (Barta Barbara min.80), Alina Tocai, Crăciun Kinga– Alexandra Kosa. Antrenor: Raul Bălăiban.

CSM: Alisa Colceri – Camelia Vîga; Andrada Hosu, Denisa Năzuran, Lucia Meleagă, Crina Tamaș, Ioana Ciotlăuș, Berkeczi Emoke, Rethi Barbara, Alisa Oltea. Antrenor: Carol Secheș.

Au arbitrat: Szabo Krisztina – la centru, Alexandru Turian și Flavius Seiche – asistenți (toți din Sălaj).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.